hur man lever sparsamt under din sjukhusvistelse

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-06-26
Leva sparsamt medan på sjukhuset är inte lätt men det kan göras. Från kostnaden för familjemedlemmar äta ute till parkeringen. Allt är dyrt. Många dolda kostnader kan kontrolleras om man vet hur man kan förbereda din vistelse

Du behöver:. .
Anteckningsblock
Penna.
Plan.


1.
Oavsett om din sjukhusvistelse är planerad eller helt oväntat att du kan fortsätta att leva sparsamt och samtidigt vara begränsade. Sjukhus kostnaderna stiger varje dag men det finns saker du kan göra för att minska de dolda du åsamkas varje gång du be om något på sjukhuset. Att veta vilka avgifter som är ditt ansvar kommer att hjälpa dig i din strävan att fortsätta leva sparsamt även när du har debiterats för allt du använder.

I allmänhet får du betala ett schablonbelopp för mat och husrum. Enkelrum kostar mer än semi-privata rum och vanligtvis inte omfattas av din försäkring. Omvårdnad är inbyggd i dessa kostnader och du kommer vanligtvis inte faktureras separat. Skanningar faktureras separat, men medicinering kostnader där du verkligen kan spara om du är medveten om kostnaderna.

*** Mindre analgetika som acetylsalicylsyra, paracetamol, ibuprofen är dyra på sjukhuset. Om du redan tar dessa mediciner få dem att sjukhuset och informera din sjuksköterska och apoteket att du har dem.

*** Alla mediciner du tar via munnen hemifrån bör tas med till sjukhuset och ses över av apoteket. Farmaceuten kommer märka dem korrekt och du kan ta dina egna mediciner om din läkare skriver beställningen.
2.
När du planerar din sjukhusvistelse sätta personliga saker hemifrån du vet att du behöver . VARJE GÅNG du ber om merparten av dessa produkter du kommer att debiteras.

Vissa objekt är:

Läppbalsam (Blistex)
Antacida (Tums eller Mylanta)
Andra OTC-läkemedel du normalt tar
Tandborste och tandkräm
Deodorant
Soap eller duschkräm
Socks (2 eller 3 par)
Robe
Hårborste
Hårvårdsprodukter
Lukt Eliminator såsom Lysol spray eller spruta efter eget val (nr ljus eller rökelse)
kudde med färgglada örngott (2-3 extra örngott)
afghanska eller Färgglada filt

Denna lista täcker de vanligaste saker du behöver under din sjukhusvistelse. Ta någon medicinsk utrustning du brukar använda som BiPAP eller C-pap-maskiner som du använder för sömnapné. Ta något annat mjukt enheter som nackskydd, rygg hängslen, pärmar, donut kudde för SITTBAD eller sitter i din stol eller säng, etc. Du kommer att debiteras för de enheter du behöver under din vistelse.
3.
omvårdnad Enheten generellt håller en mängd saft och kex för patienten. Fråga om dessa snacks för patient. Dessa poster är normalt inte belasta patienten. Dina måltider kommer att tillhandahållas som patienten, men begär en gäst facket kommer att kosta dig 2-3 gånger vad du betalar i kafeterian. När jag jobbade på sjukhuset för flera år sedan avgiften för en gäst fack var då $ 25. 00.

Om du behöver få mat och din patient inte kan lämnas ensam, be patienten vårdbiträde eller sjuksköterska att följa med patienten tillräckligt länge för att få mat. Gör det när det passar dem, kommer de brukar säga till dig när de är fria att sitta i några minuter. Kom bara ihåg att en-mot-en vård inte ges i ett vanligt sjukhus enhet så försök att arbeta inom systemet.

Om du bor hos en familjemedlem ta med dig mat och dryck hemifrån. Dela inte din mat med patienten eftersom alla patient dieter övervakas för in-och utflöde och läkaren reglerar vilken typ av diet patienten kan få från dag till dag. Bara ge patienten mat om läkaren beställer vanlig kost och sköterska bekräftar att ordern har skrivits på sjökortet.

flesta sjukhusenheter har ett kylskåp där du kan lagra din mat. Se till att den är märkt med ditt namn och rumsnummer innan du frågar personalen att kyla det åt dig. Kaffe, vatten och is är vanligtvis tillgänglig för alla som besöker enheten och det finns ingen kostnad.
4.
Parkering finns en mycket verklig kostnad under en sjukhusvistelse. Om ditt sjukhus är beläget i en hektisk vårdcentral, kontrollera dina alternativ med sjukhuset. (Betjänad parkering eller informationsdisken vanligtvis finns i nedre våningen lobby) Ibland kan man köpa en vecka passera som är billigare än dag till dag parkeringsavgifter. Kolla in avgifter i olika byggnader ligger nära där du behöver gå. En kort promenad kan du spara 3-5 dollar per dag beroende på vilken byggnad du väljer för parkering.

väljer att leva sparsamt ska inte stanna vid dörren till sjukhuset. Var uppmärksam på eventuella dolda avgifter som lurar bakom allt du upptäcker att du behöver under din sjukhusvistelse. De tips jag just har beskrivit kan spara hundratals dollar under en sjukhusvistelse av valfri längd (dagar till veckor). Planera för din sjukhusvistelse och lever sparsamt!

Tips och varningar


 • Informera din sköterska om du tar med medicintekniska produkter eller annan hälso hjälper till sjukhuset.
 • Informera din sköterska om mediciner du tar till sjukhuset med dig. Aldrig ta någon medicin du tar hemifrån utan föregående godkännande från din sjuksköterska och sjukhusapoteket.
 • Ge aldrig mat som utanför sjukhuset till patienten utan tillstånd av sjuksköterska eller läkare ta hand om din patient.
 • Försök att leva sparsamt utan att störa patienten.
 • Kom ihåg att den viktigaste delen av din sjukhusvistelse är att bli frisk så säkert och snabbt som möjligt.


 • Previous:klamydia och ryggsmärta Next:hur du kan kontrollera att en läkare eller licensierade vårdgivare är licens i Georgien

  Relaterade artiklar


 • hur man undviker vissa läkemedel om du har högt blodtryck
 • hur man ska behandla ditt barns gulsot
 • Hur tar man läser blodtryck i benet?
 • hur mycket är viacord?
 • hur man håller upp en hektisk dag
 • preventivmetoder för kvinnor
 • hälsosam mat för en-åringar
 • om en vanlig förkylning
 • om Epsomsalt
 • om graviditet trötthet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com