hur man ska leva hälsosamt

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-06-13
Du kan dra nytta av en sund livsstil genom att göra enkla, praktiska förändringar av din livsstil. Denna totala välbefinnande tillvägagångssätt kommer att göra stor skillnad för att förbättra din livskvalitet och allmänna konditionen

Du behöver:. .
Vatten
Sleep.
Motion.
Hälsosamma livsmedel.
Positiv attityd.
Kvalitetstid.
God hygien.


1.
Drick det renaste vatten tillgängligt. Dricka mer vatten håller kroppen hydratiserade, ökad mental och fysisk prestationsförmåga, och rensar matsmältningssystemet. Vatten unclogs också porerna i huden. Den allmänna rekommendationen är sex till åtta glas per dag. Om du dricker andra drycker än vatten, välj naturliga fruktjuicer, antioxidant drinkar, smoothies bär och grönt te.
2.
Få tillräckligt med sömn. Minst åtta timmars sömn är det vanliga rekommendationen för en god natts sömn. Sömnbrist utlöser nött nerver, dåligt minne, försämrar omdöme och påverkar arbetsprestation. Om du upplever sömnlöshet, utveckla en godnattrutiner, dricka lugnande te, eller använda alternativa naturliga terapier för att lindra problemet. Om sömnlöshet kvarstår kontakta din läkare om hjälp.
3.
Bli fysiskt aktiva. Du kan göra enkla övningar i avskildhet i ditt hem eller hänge sig åt en av de enklaste, säkraste typer av motion, promenader. Börja långsamt och arbeta dig upp till trettio minuter varje dag. Om du inte kan göra allt på en gång, motion för 10-minuters mellanrum varje dag. Om du behöver motivation, hitta en övning kompis. När vädret tillåter, motion utomhus och du kommer att lägga fördelarna med frisk luft och solsken till träningsrutin. Motion är ett bra sätt att hålla kroppen i trim och förebygga uttalad viktökning.
4.
Ät hälsosam mat. Trycket av vardagslivet folkmassor vanligen ut behovet av att äta nyttig mat, men detta är en av de viktigaste aspekterna av en sund livsstil. Skapa hälsosammare versioner av familjens favoriter är ett snabbt sätt att äta nyttig mat utan mycket planering och stress. Använd fullkornspasta, minska fett, baka istället för yngel, och bli av med skräpmat. Hacka mörka bladgrönsaker i små bitar och blanda dem i spagetti sås eller gömma dem i grytor eller smörgåsar. Inkludera din familj i planeringen, shopping och tillagning av måltider.
5.
Håll hemmet rent och grönt. Starka kemikalier kan vara giftiga för dig och din familj. Men du behöver inte köpa dyra ekologiska produkter för att hålla hemmet rent och bakteriefritt. Enkla lösningar av bakpulver, vinäger, och naturliga diskmedel kan användas för att desinficera och rengöra. Uppmuntra din familj att praxis god hygien i hemmet, kontoret och skolan. Tvätta händerna ofta. Handtag mat hygieniskt, ändra sängkläder ofta, och upprätta en god personlig vård rutin. Rengör ditt hem varje vecka och glöm inte att damm. Öppna dina fönster regelbundet och låt frisk luft och solljus för att flöda genom ditt hem. Under vintersäsongen öppna sovrumsfönster en tum för att hålla friska luften cirkulerar.
6.
Ta ansvar för din ekonomi. Det kan tyckas märkligt att inkludera finanser i en artikel om att leva hälsosamt, men ekonomiska problem kommer att påverka din fysiska och psykiska välbefinnande. Sömnlösa nätter och ångest uppstå när du oroa betala räkningar. Skapa en budget och göra allt för att hålla fast vid det. Eliminera lyx utgifter och hitta sätt att minska skulden så fort som möjligt. Lägga större tonvikt på att spara.
7.
Minska stressen. Gör en medveten ansträngning för att minska stress i ditt liv. Minska skyldigheter eller verksamheter som håller dig stressad och upptagen hela tiden. Bort från livets problem minst en gång varje vecka. Hitta en lugn plats i eller utanför ditt hem miljö där du kan tillbringa lite tid i ensamhet. Använd denna tid att varva ner. Stäng av mobiltelefon, tv, och alla andra distraktioner. Fundera på de positiva aspekterna av livet och saker som ger glädje och tacksamhet till ditt hjärta. Många tycker att bön och tid i andlig reflektion också mycket är lugnande för sinnet, kropp och själ. Att genomföra en favorit hobby eller läsa en upplyftande bok utan avbrott är också mycket terapeutiskt för avspänning.
8.
Foster kvalitetstid med din familj och vänner. Istället för att hitta fel, kärlek och respektera varandra trots tecken brister. Hitta ett sätt att främja en anda av enighet och munterhet speciellt när vardagliga hushållssysslor behöver göras. Uppmuntra varandra och anta en positiv inställning till livet. Tillbringa tid tillsammans volontärverksamhet, vara ute i naturen, spela spel, matlagning tillsammans, och göra minnen. Att vara hälsosam innebär att man tar hand om hela människan. En glad, fräschar kärleksfull, familjeliv kroppen, sinnet och själen.

Tips och varningar


 • Håll ditt hus fyllt med nyttiga snacks
 • Konsultera en läkare innan du påbörjar ett träningsprogram eller nya diet.


 • Previous:klamydia och ryggsmärta Next:hur man ska behandla klimakteriet symtom naturligt

  Relaterade artiklar


 • hur man gör barnmat
 • om kön urval dieter
 • kan bantning orsaka oregelbunden mens?
 • behandla feber blåsor
 • vilket är det bästa uppvärmd ögonfransböjaren?
 • om graviditet vikt
 • sjukdomar orsakade av alkoholmissbruk
 • hur man försäkra ren inomhusluft
 • svampinfektion symptom hos kvinnor
 • hur man kan förbättra kvinnans fertilitet naturligt
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com