hur man sparar på apotek recept

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-06-14
Om du är bekymrad över det höga priset på apotek recept, du är inte ensam. Fler och fler amerikaner tvingas att göra ohälsosamma beslutet att inte få sina recept fyllda på grund av de höga kostnaderna för läkemedel. Tyvärr kan detta få allvarliga konsekvenser för hälsan om du tar läkemedel för behandling av sjukdomar såsom hjärtsjukdomar, diabetes eller högt blodtryck. Om kostnaden för apotek recept har blivit ohanterligt, överväga att använda några av dessa sätt att spara på de mediciner du tar.

Du behöver:
Räknare eller penna och papper
. .


1.
Begär att proverna.

Många läkare har en garderob full av drogen prover. Innan du fyller ett nytt recept, fråga din läkare om han har prover tillgängliga. Detta kommer att ge dig en chans att prova medicinering och se om du upplever några allvarliga biverkningar innan du fyller på apotek recept.
2.
Be om en generisk.

Studier har visat att generiska recept kan kosta upp till åttio procent mindre än deras varumärke motsvarande. FDA kräver att de aktiva ingredienserna i generiska läkemedel vara detsamma som namnet varumärke. De också måste finnas i samma koncentration, och har samma verksamhet i den mänskliga kroppen som varumärket drogen. Den enda skillnaden kan vara i fyllnadsmedel som används för att göra dessa billigare alternativ. Fråga din läkare om ett generiskt läkemedel är en lämplig ersättning för de mediciner du redan tar. Besparingarna kan vara avsevärda.
3.
Fråga om ett billigare alternativ.

Om din läkare förskriver en medicin för dig som är kostsamma, fråga om en billigare medicin finns tillgänglig som kommer att göra samma sak. I många fall kommer det att vara ett lämpligt alternativ som kan hjälpa dig att minska kostnaderna för apotek recept.
4.
Om du har ingen sjukförsäkring

Om du inte har sjukförsäkring att betala för apotek recept, titta in i patientens biståndsprogrammen att vissa läkemedelsföretag erbjuda. Du kan ta reda på om du är berättigad till denna unika tjänst genom att besöka partnerskapet för recept Assistans på pparx. Org.
5.
inte gör misstaget att inte fylla ditt recept på grund av de höga kostnaderna. Gör din vårdgivare medveten om din ekonomiska begränsningar så att han eller hon kan bli mer medvetna om kostnaderna för läkemedel som förskrivs och hjälpa dig att hitta lämpliga alternativ som bättre passar din budget. Din god hälsa är för viktig för att äventyra.


Previous:klamydia och ryggsmärta Next:hur man kan undvika farliga baby återanvändas gods

Relaterade artiklar


 • Hur vidgas en livmoderhalsen vid förlossning?
 • hälso-och sjukvård för äldre
 • hur man kan stoppa angina rättsmedel smärta hemma
 • hur man skapar rätt motionsprogram
 • om äggledaroperation återföringar
 • hur till vända 50 graciöst
 • risker för övervikt
 • hur man sparar på apotek och sjukvårdskostnader
 • hur du håller ditt barn friska under vintern
 • bästa medicinska webbsajter
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com