läkemedel mot missbruk

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-06-03
Enligt Drug Abuse Warning Network (Dawn), i sista hälften av 2003 enbart fanns 627. 923 besök till akuten av sjukhus över hela landet i samband med narkotikamissbruk. Av dessa var mer än hälften som berör mer än en illegal drog eller droger i kombination med alkohol. Med så många människor som lider av missbruk, och många av dessa beroenden som leder till allvarliga följder, såsom sjukhus, har ytterligare finansiella resurser alltmer tilldelats forskning nya sätt att behandla beroendesjukdomen. En av dessa forskningsmetoder är att behandla missbruk med andra läkemedel och mediciner med mindre beroendeframkallande egenskaper och biverkningar

Zyban

För åren har företag varit att skapa patchar och tandkött för att hjälpa rökare avvänja sig själva cigaretter. Men för många människor dessa produkter fungerar inte eftersom de fortfarande innehåller små mängder av nikotin. Nu på marknaden är ett receptbelagt läkemedel som heter Zyban. Zyban innehåller inte nikotin, och fungerar genom att bidra till att minska abstinenssymtom i samband med rökstopp. Utan den tunga abstinensbesvär, har många Zyban användare kunnat sluta röka lättare på medicinen.

Metadon

Metadon är ett läkemedel som använts under många år för att behandla opiatberoende, med särskild inriktning på dem som ett beroende av heroin eller opiat receptbelagda läkemedel som morfin. Metadon fungerar på två huvudsakliga sätt. Börja med fungerar det som en korsning tolerant med andra opiater att missbrukaren kan använda. Detta innebär att metadon upphäver många av de euforiska effekter som missbrukaren normalt skulle uppleva medan du tar andra droger. Andra arbetar metadon genom att minska abstinenssymtom i samband med att stoppa användningen av olaglig opiatmissbruk. Detta tillåter användaren att sakta sänka sin dos av metadon tills han blir både metadon-och olaglig-opiat fri.

Dexamfetamin

dexamfetamin är en kraftfull stimulans som normalt används för att behandla frågor, bland annat sjukdomar uppmärksamhetsstörningar och narkolepsi. Men i vissa fall har det visat sig effektivt för att hjälpa till att behandla dem beroende av olaglig stimulantia som metamfetamin. Dexamfetamin fungerar genom att skapa en cross-tolerant liknande effekt metadon. När användare försöker ta andra olagliga stimulanter kommer korsreaktion med dexamfetamin upphäver önskat resultat eller "hög" känsla av att användaren skulle ha fått. Faran med dexamfetamin är att den också har en hög risk för missbruk. Men missbruket är mycket lägre än metamfetamin användare.

Disulfiram

Alkohol är en av de mest oroande missbruk står inför vårt land. Det beror främst på alkohol är en relativt lätt drog att få tag i, och är även rättsliga hela USA. Det finns också mindre sociala återverkningar för alkohol. Ett av de mest populära läkemedel för behandling av ett alkoholberoende är Disulfiram, även känd som antabus. Disulfiram fungerar genom att skapa en känslighet för alkohol. När alkohol intas av användaren, reagerar alkohol med Disulfiram i blodet. Den kemiska reaktion som sker gör att användare kan bli sjuk och oförmögen att fortsätta dricka.

Bromocriptine

Bromokriptin är en dopamin-receptoragonist som i många fall har konstaterats att hjälpa missbrukare av kokain framgångsrikt minska eller sluta sitt användning av olagliga droger. Vanligtvis, när en kokain-användare tar drogen, får han en "hög" när läkemedlet reagerar under dopaminåterupptaget. Eftersom Bromokriptin blockerar dopaminåterupptaget är kroppen inte längre kan få så mycket av en effekt från narkotika. Detta tillåter användaren att lossna av kokain, utan så många eller så svåra abstinensbesvär.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:om navelsträngsblod donation

Relaterade artiklar


 • hur de ska hantera när sjukdom träffar ditt hus
 • hur man njuta av träningen utomhus på vintern
 • hur man sparar pengar på receptbelagda läkemedel (utan försäkring)
 • hur man gör stingling nässlor teblad
 • hur man hittar en lämplig familj läkare
 • hur man bromsa åldrandet
 • Hur man vet om du är i klimakteriet
 • hur man vet Ayurveda bortom vata, pitta, kapha
 • hur du hittar den bästa manlig fertilitet självhjälp program
 • hur man besluta om att låta din tonåring att bära färgade linser
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com