muskler i kroppen

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-06-22
Det finns mellan 650 och 800 muskler som har identifierats i den mänskliga kroppen. Dessa muskler kan karaktäriseras på flera olika sätt: plats, typ av rörelse, typer av fibrer och funktion. Oavsett vilken typ av muskel arbetar varje muskel i kroppen att producera rörelse av upphandlande

Typer

Det finns tre typer av muskler. skelett, hjärt-och slät. Skelettmuskulaturen är den typ av muskler som kommer att tänka på när du tänker på tränar. De finns under huden, knutna till ben och hjälper till med rörelsen av kroppen. Skelettmuskulatur köra i en riktning, och kan kontrolleras av dig (så kallad frivillig muskler). Glatta muskulaturen finns i organ såsom matsmältningssystemet och livmodern. Hjärtmuskeln finns bara i hjärtat. Det fungerar att pressa blod från ditt hjärta och innehåller många kortare fibrer som körs i många riktningar. Både smidig och hjärtmuskulatur rörelser kallas ofrivillig muskler, och styrs av hjärnan.

Funktioner

I skelettmuskulaturen, kan musklerna klassificeras om vilken typ av rörelse som de producerar, antingen utvidgning eller flexion. Eftersom en muskel kan bara kontrakt i en riktning, muskler behöver arbeta i par med extensorer och flexors. Till exempel böja du dina armar med din biceps som är flexors, du räta ut armen i triceps som är extensorer.

Origins och Infogat

mänskliga muskler har ursprung och infogningar. Ursprunget av muskeln är alltid på benet som är stilla när muskeln är böjd. Till exempel är ursprunget till dina biceps (som spänner armen) på överarmen ben. Införandet av muskeln ligger på ben i den del av kroppen som förflyttas. Införandet av dina biceps är därför på din underarm ben

Muscle namn

Muskler av människokroppen är namngivna med latinska namn enligt tre saker:. Deras läge, storlek och /eller form, deras åtgärder (flexion eller extension), där de sätter på ett ben och hur många infogningar de har på benet. Triceps brachii, därför har tre införanden och ligger på brachius, eller överarmen. Deltoideusmuskeln är formad som ett delta (eller triangel).

Missuppfattningar

Inga muskler som nödvändigtvis är starkare än andra. Antalet muskelfibrer dikterar hur kraftfull en muskel är det. Således är biceps kommer att vara starkare än orbicular Oris (de muskler som omger läpparna) eftersom det har mer fibrer.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:hur du får ditt barn att "spärren" på

Relaterade artiklar


 • hur man kommer ihåg när du får ett minne block
 • hur du skyddar din familj från att bli sjuka
 • hur man kan avta av Topamax
 • hur ska din egen coach när det inte finns någon annan runt
 • om ekologiska välling
 • hur ska tidlösa
 • hur man gör jordgubbe teblad
 • Hur fungerar insulin arbete?
 • hur man ökar barnets immunförsvar
 • hur man rengör syntetiska hår
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com