om åsar i naglar

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-06-06
Medan guppiga, smala åsar i naglar är fula, de är inte nödvändigtvis ohälsosamt, säger experterna vid Mayo Clinic. Åsarna som sträcker sig från nagelband till spetsen på spiken tenderar att framstå som ett tecken på åldrande. De verkar vara genetiska och är relativt vanliga. Till skillnad från åsar som går horisontellt över naglarna, vilket kan vara tecken på ett medicinskt problem, är vertikala åsar enkelt avhjälpta

Förebyggande

Räfflorna på naglarna är i första hand orsakas av en brist på fukt. Oljorna i kroppen blir utfiskade med åldern och måste ersättas för att behålla den jämna, även spik för ungdomar. Satsa på hög kvalitet lotion för att ersätta oljan i fingertopparna. Gnid olja som innehåller jojoba och vitamin E i nagelbanden minst tre gånger om dagen. Alltid olja händerna på natten och sova med bomullsvantar på att behålla fukten längre.

Långsiktiga

upprätthålla ett rigoröst rutin av inoljning naglarna tills ny spik tillväxt börjar att helt eliminera åsar. Det tar mellan sex och åtta månader för en spik vara helt ersättas med nya tillväxt. Använd kvalitet nagelband oljor dagligen när den nya, mjuka naglar har återvänt. Smörj efter tvätt för att undvika överskott torrhet också.

Arkivering

Grov buffertar kan göra underverk på något åsar på naglarna. Tvätta och torka naglarna ordentligt, och sedan gnugga poleringsfilen över toppen av varje spik från sida till sida tills åsar är borta. Tryck tillbaka nagelbanden med en svängd nagelband verktyg och köra buffert nära huden. Gnid bra nagelband olja i kanterna på nageln efter ingivandet. Lätt-fil bara tillräckligt för att jämna ut åsar att bibehålla en solid bas spik.

polska och Removers

Två lager av lack räcker vanligtvis för att fylla i åsar, men nagellacksborttagare är en av de viktigaste orsakerna till för tidig uttorkning av naglarna. Den aceton i polska plockaren kan orsaka naglar blir sköra och torra, vilket resulterar i åsar som den nya nageln växer ut igen. Leta efter oljebaserade removers nagellack för att minimera skador om du måste bära nagellack. Försök att begränsa användningen av nagellacksborttagare till högst två gånger i månaden.

Diet

Fingernaglar främst är gjorda av protein, så ett protein brist kan leda till svaga eller räfflade naglar. Vitaminbrist kan också lägga till ohälsosam spik tillväxt. Upprätthålla en hälsosam kost när man försöker att växa jämnt, skarpt naglar. Många har funnit att äta gelatin kan förbättra styrkan och utseendet på deras hår och naglar.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:hur du kan få en bebis att sova med napp

Relaterade artiklar


 • fördelar och nackdelar med hårtransplantationer
 • hur man hittar medicinska larm smycken för barn
 • hur de ska hantera när höja ett känslomässigt handikappade barn
 • hårvård huskurer
 • hur man kan förstå om omega-3’s kan hjälpa klimakteriebesvär
 • hur du använder din Wii för att få börja träna
 • Hur sluta röka utan indragning
 • hur man kan hjälpa med spädbarn gas
 • hur man korrekt använder kompression strumpor
 • hur man gör en underbar helt naturliga scrub jordgubb fot hemma
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com