om navelsträngsblod donation

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-06-03
Med all hype kring sladden blodgivning är det svårt ibland att lista ut om det finns några fördelar för det. Här kommer vi att titta på vad navelsträngsblod donation, vilka fördelarna är och vad experterna har att säga

Historia

navelsträngsblod donation har ökat stadigt i mitten av 1990-talet, när forskarna först kom att förstå den märkliga regenerativa egenskaperna av stamceller. Eftersom det nu finns så mycket donationer av navelsträngsblod är sladd-blodbanker allt fler i hela världen.

Betydelse

Sladd-blodgivning är inte utan kontroverser. Många undrar om utvinna blod från ett nyfött navelsträngen är skadligt för honom. Men många människor --- --- läkare förespråkar navelsträngsblod donation på offentliga bankerna att reservera blod för stamceller behandlingar. Dessutom, folk intygar att donera navelsträngsblod för andra kan rädda många liv. De jämför det med benmärg transplantationer i dess effektivitet.

Överväganden

Förespråkarna för sladd-blod bank argumentera för den medicinska nyttan av skörden detta blod, eftersom det är rikt på stamceller som genererar både rött och vitt blodkroppar. Därför kan dessa celler doneras till människor som lider av blod och immun-relaterade sjukdomar, däribland vissa cancerformer.
Kritikerna hävdar att dessa fördelar är just därför som sladd-blod bank är negativ --- eftersom det nyfödda barnet som berövats av dessa celler kan lida för det. De hävdar att nyfödda dräneras av hälften av sin totala blodvolym för sladd-blod bank.

Missuppfattningar

Några föräldrar som vill donera navelsträngsblod tror att privata banker är ett mer hållbart alternativ. Faktum är att många läkare talar emot detta eftersom privata banker inte är så reglerad som offentliga banker. Dessutom har privata banker tar vanligtvis donation avgifter, av vilka några är så mycket som $ 2. 000. Å andra sidan, att donera till offentliga banker normalt kräver att utan kostnad för givaren.
Många argumenterar om sladd-blod bank är nödvändigt för att människor, särskilt för familjer som har en ren sjukdomshistoria. Vissa organisationer hävdar att risken är 1 på 20. 000 att ett barn eller familjemedlem någonsin kommer att behöva den sparade navelsträngsblod. Men andra organisationer rekommenderar att familjer med historier för vissa cancerformer eller blodrubbningar spara navelsträngsblod.
Men många läkare motverka att rädda sitt eget navelsträngsblod är bakvända. De hävdar att de donerat blod genetiskt kan innehålla sjuka celler, vilket skulle vara till någon hjälp till de drabbade familjen.

Fördelar

navelsträngsblod är en av de rikaste källor till stamceller. Dessutom är det förfarande för att samla in navelsträngsblod smärtfri för barnet, eftersom blod samlas in från navelsträngen efter sladden har skurits ned. Dessutom har barn som har genomgått det förfarande manifesterade ingen utvecklingsproblemen --- trots att det är viktigt att notera att detta förfarande är fortfarande ganska ny, och hittills bara relativt få barn har genomgått den.
I jämförelse med embryonala stamceller behandling är sladd-blodgivning mindre splittrande fråga, eftersom den inte fysiskt skada barnet.

teorier /Spekulationer

Många hälso-organisationer har kritiserat privata bankerna för att överdriva nödvändigheten att lagra navelsträngsblod. Trots att navelsträngsblod är en klok förebyggande åtgärd, orsakar det höga kostnader som inte kan bli nödvändigt om familjen har en låg risk för stamceller sjukdomar. Vissa privata banker intygar att lagra navelsträngsblod är besläktad med reservera en annan immunsystemet. Detta påstående, många experter är överens, överdriver sladd-blod behandling eftersom ingen behandling är en magisk kula.

Expert Insight

Många läkare är överens om att donera navelsträngsblod till en offentlig bank är bra förebyggande mot allvarlig sjukdom. Använder en offentlig bank brukar inte drabbas så mycket kostnad som gör en privat bank, och en offentlig butiker bank navelsträngsblod av alla typer som kan gå till miljontals människor. Det är, trots att barnets navelsträngsblod kan gå till en annan person, kommer du troligen hitta en sladd-blod match om du eller någon närstående behöver stamceller behandling. Dessutom har de flesta läkare använder navelsträngsblod som har kommit från offentliga banker.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:behandla feber blåsor

Relaterade artiklar


 • hur du håller din semester brandsäker.
 • låg hormon preventivmedel alternativ
 • hur man undviker diabetes
 • om blodgrupp
 • preventivmetoder för kvinnor
 • Hur behandlar tea tree olja löss?
 • Fakta om de medicinska riskerna med stress
 • vad är interventionell radiologi?
 • myter om graviditetsillamående
 • hur man får redo för vintern enligt ayurveda
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com