teen droganvändning

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-06-06
Tonåring droger inkluderar både användningen av illegala droger, som marijuana, ecstasy och kokain, och missbruk av lagliga receptbelagda läkemedel, såsom smärtstillande. Tonåring droger varierar från experimentell användning till missbruk och effekter barn i alla sociala och ekonomiska nivåer. Konsekvenserna i samband med ungdomar använder droger kan vara en livstid

Orsak

Anledningen till att tonåringar använder narkotika varierar kraftigt. . Vissa tonåringar provar narkotika att passa in med sina vänner eller av nyfikenhet. Tonåringar som inte har mycket föräldrarnas tillsyn eller inblandning är i riskzonen för drogmissbruk. En historia av fysiska eller sexuella övergrepp sätter också tonåringar i riskzonen. Tonåringar som har en förälder med drogproblem är mer benägna att experimentera med droger. Vissa personlighetsdrag kan också en riskfaktor, som att ha låg självkänsla och svårigheter att kontrollera impulser.

Skyltar

Beroende på omfattningen av narkotikamissbruket, kan tonåringar visar vissa tecken de använder. Förändringar i beteende, såsom dålig hygien, sova mer eller mindre, gå ner i vikt och bli arg lätt kan vara tecken tonåring använder droger. Att stjäla och sjunkande betyg får också ange narkotikamissbruk. Fysiska tecken som kan förekomma variera beroende på vilken typ av drog. Till exempel användning av stimulerar, såsom metamfetamin, kan orsaka utvidgade pupiller och hyperaktivitet.

Effekter

Att använda droger kan påverka alla områden i tonåringarnas liv, inklusive deras hälsa, relationer och skolprestationer. Förutom missbruk, kan olika fysiska problem uppstå beroende på vilken drog som används. Exempelvis kan användningen av njutningsmedel, såsom kokain, ökar hjärtfrekvensen att farliga nivåer. Över tid kan droger skada lungorna och hjärnan. Det kan också leda till depression och humörförändringar. När man använder droger tonåringar kan vara mer benägna att engagera sig i riskfyllda beteenden, såsom oskyddat sex och vårdslös körning.

Behandling

Behandling av teen droganvändning delvis beror på den drogen eller använt narkotika och omfattningen av användningen. Behandlingen kan innebära att gå igenom detox eller tar medicin för att behandla abstinensbesvär. Det finns både slutenvård och öppen missbruksbehandling program riktade till tonåringar. Programmen består vanligen av narkotika utbildning, individ, grupp och familjerådgivning. Efter utskrivning från ett program, kan tonåringar fortsätta att behöva stöd. Familjens stöd och program, till exempel Anonyma Narkomaner kan hjälpa.

Förebyggande

föräldrar och skolor kan arbeta tillsammans för att utveckla metoder för att förebygga narkotikamissbruk bland tonåringar. Föräldrarna bör diskutera droger med sina barn och prata öppet om farorna och konsekvenserna. Bo involverade i ungdomars liv och känna till deras vänner är kan också hjälpa. Förebyggande av narkotikamissbruk och utbildningsprogram i skolan kan också bidra till att minska användningen. Uppmuntra tonåringar att delta i fritidsaktiviteter, såsom sport och klubbar skolan kan bidra till att förebygga narkotikamissbruk.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:hälsofördelar av att sova

Relaterade artiklar


 • hur påverkar kosten chanserna att bli gravid?
 • hur man kan minska svullnader under ögonen
 • hur man kan slå endometrios 06 - hur det orsakar mag-och bäckensmärta
 • om ansikte massage
 • hur man botar en huvudvärk utan droger
 • vad är det bästa sättet att räta ut håret?
 • Hur sluta röka utan indragning
 • hur man övning med smärta i nedre ryggen
 • hur man säger hejdå till den döende
 • om simvastatin biverkningar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com