varningssignaler under graviditeten

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-06-02
En graviditet kan vara ett mycket spännande och underbar tid i en kvinnas liv. Tyvärr kan det också vara en mycket skrämmande när något inte går som planerat. Dessa fem varningssignaler under graviditeten är några av de vanligaste och mest allvarliga varningssignaler. Om du uppvisar något av dessa varningssignaler, eller helt enkelt, är det alltid bäst att rådgöra med din barnmorska

Du behöver:.
Blodtrycksmanschett och spårvidd
Stetoskop.

vaginal blödning

Under en graviditet är vaginal blödning inte nödvändigtvis en dålig sak. Många kvinnor fortsätter att ha en period i flera månader efter befruktning. Det är också så att blödningen mycket sent i graviditeten kan indikera förlusten av slemproppen. Tyvärr är vaginal blödning också en av de största varningssignaler under graviditeten. Vaginal blödning under graviditeten kan peka på missfall, utomkvedshavandeskap, separation av placenta, eller placenta previa.

Smärta

tidigt i graviditeten en skarp och ihållande smärta i närheten av höfterna kan tyda på utomkvedshavandeskap, där ägg har implanteras i äggledarna. Denna smärta kan också vara ett tecken på ett förestående missfall. I andra eller tredje trimestern av graviditeten kan smärta ange moderkakan slita bort från livmodern eller det kan även vara ett tecken på arbetskraft. Oavsett orsaken till smärtan, om smärtan är svår, bör läkare kontaktas omgående att förhindra ytterligare problem.

Plötslig viktökning

Under de senaste två trimestern, kommer en genomsnittlig vikt kvinna vinna ungefär ett halvt kilo en vecka. Detta kommer att vara något mindre för överviktiga kvinnor och något mer för underviktiga kvinnor. Men om viktökning inträffar plötsligt är det en fara tecken på graviditet som kan peka på graviditetsdiabetes. Om det inte finns några andra problem just nu, är det okej att vänta och diskutera denna fråga med en läkare förrän vid nästa planerade möte. Under tiden är det en bra idé att ändra din kost för att minska intaget av socker, bara i fall att.

Svår huvudvärk

Även huvudvärk är vanligt för många människor, de kan faktiskt ett tecken på fara under en graviditet . Tillfällig huvudvärk är ensam sällan någon anledning till oro. Huvudvärk tillsammans med dimsyn och svullnad i händer och ansikte är vanligt symptom på havandeskapsförgiftning eller högt blodtryck, vilket både kan leda till havandeskapsförgiftning. Detta kan vara ett dödligt förutsättning för ett spädbarn om det inte upptäcks före förlossningen.

Inga fosterrörelser

det är onormalt att känna någon fosterrörelser före den 16 graviditetsveckan och gemensamma att vara mer än 20 veckor gravid innan känslan ens den blekaste fostrets fladdra. Efter fosterrörelser är kännbara, är det normalt att känna barnet röra flera gånger varje timme. Om dessa rörelser plötsligt slutar under en längre tid, kan detta tyda foster stress. Om detta inträffar, helt enkelt stoppa vad du gör och lägger ner en stund, bara fokusera på fostrets rörelser. Om det efter en halvtimme, inga rörelser kände, kontakta din läkare eller bege dig till akuten. Om svaga rörelser är känt, att fortsätta att övervaka dem. Barnet är sannolikt bara sova, men bör vissa större rörelser ses inom en timme.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:om aspartam biverkningar

Relaterade artiklar


 • diabetes och graviditet
 • hur man ska behandla blöjeksem naturligt
 • Fakta om de medicinska riskerna med stress
 • hur har mer tid för dig själv
 • hur blekna åldersfläckar
 • hur man kan utvidga din livslängd och lever längre
 • hur man slår kylan genom att klä i lager
 • hur man läser en kalender graviditet ägglossning
 • hur man gör en hemmagjord ansiktsmask och uppnå friska, unga, asiatisk hy
 • om blödning och kramper under graviditeten
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com