Graviditet och tecknen på arbetsmarknaden

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-07-09
Graviditet varar i genomsnitt 40 veckor, och många kvinnor väntar med spänning deras förfallodatum. För vissa kan det börja verka som om barnet aldrig kommer fram, speciellt när deras förfallodagar komma och gå utan några tecken på barnet. Om en gravid kvinna är fortfarande närma sig henne förfallodagen eller väntar en bebis som är lite långsam, det finns vissa tecken som kan betyda barn är på väg

Tidiga tecken

likt graviditeten är varje arbetskraft uppleva olika, och det kan börja med varierande tecken och symtom för varje kvinna. Men erfarenheterna från många kvinnor ljusare inom ett par veckor av arbete. Detta inträffar när barnet faller djupare in i en kvinnas bäcken, lindra några av hennes andnöd. Förutom känslan kunna andas lättare, kan en kvinna känner lust att kissa oftare, eftersom barnet kan sätta större press på urinblåsan, och hon kan märka en förändring i utseendet på hennes mage. Vissa kvinnor kan också uppleva en explosion av energi och en vilja att rengöra och förbereda saker för barnet i dagarna och veckorna fram till förlossningen. Detta kallas för "häckande".

Utplåning

Under de senaste veckorna före en kvinnas förfallodagen, hennes läkare kommer förmodligen kolla hennes livmoderhals om utplåning, vilket är en gallring av livmoderhalsen som händer i beredningen leverans. Uttunningen av livmoderhalsen gör dilatation lättare. Denna process av gallring sker som regel någon gång i månaden fram till arbete och leverera.

Utvidgning

Utvidgning är ett tecken på att arbetsmarknaden kan påbörjas snart. Detta är öppnandet av livmoderhalsen som måste ske för ett barn att födas vaginalt. Den mäts i centimeter, och full dilatation är 10 cm. När en kvinna är 10 cm dilaterade, är hon redo att skjuta sitt barn ur förlossningskanalen. Ofta, läkare kontrollera dilatation under veckorna fram till en kvinnas förfallodatum och en del kvinnor gör vidgas ett par centimeter innan de faktiskt går in arbetskraft. Detta är dock inte alltid ett tecken på förestående arbete, som en kvinna kan pågå i veckor efter dilating ett par centimeter utan förlossningen.

Slem

Den öppningen i livmoderhalsen kräver ett visst skydd från bakterier under graviditeten , och en tjock tuss slem hanterar det här jobbet. Eftersom livmoderhalsen börjar tunna och vidga inför arbetskraft, slemproppen lossnar från sin post. När detta sker kan variera. Hos vissa kvinnor kan det hända bara några minuter eller timmar innan förlossning medan andra kan uppleva det dagar innan förlossningen. Den slemproppen kan förefalla vara klara, eller det kan vara strimmiga med blod, och en del kvinnor märker inte det när den passerar.

Misconception

Det är en missuppfattning att arbetsmarknaden alltid börjar med en dramatisk forsa av fostervatten- -vätska i fostersäcken som skyddar och kuddar barnet. I själva verket, enligt den amerikanska Graviditet Association, endast cirka 10 procent av kvinnorna har sin fostervatten säckar bryta med en stor forsa-kallad vattnet sönder. Ofta händer detta medan en kvinna är hemma, och det kan uppstå som en rännil av vätska i stället för en stor ström. I själva verket kan vissa kvinnor har svårt att räkna ut om de är läcker urin eller fostervatten. Fostervatten är oftast luktfritt, men det är bäst att ha en läkare bedöma läckande vätska, bara för att vara säker på

Sammandragningarna

Även om många möjliga tecken på arbetskraft kan vara missvisande, är en mycket pålitlig. Konsekvent sammandragningar. En av de mest pålitliga tecknen en kvinna i arbete är sammandragningar som sker regelbundet, t. ex. var 20 till 30 minuter. Tidig arbetskraft sammandragningar kan kännas som menstruella kramper eller smärta i nedre ryggen som händer med jämna mellanrum. Om du börjar få värkar som dessa, tid dem och avgöra om tiden mellan dem förkortar. Många läkare ber arbetande kvinnor att kontakta dem eller börjar ta sig till sjukhuset när värkarna kommer på 5-minuters intervall.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:om att äta för mycket

Relaterade artiklar


 • hur man kan hjälpa någon som är med ett beslag
 • Hur man vet om du är gravid eller har klimakteriet
 • hur man använder naturliga behandlingar för nasal bihåleinflammation
 • hur man förbereder för glukosbelastning
 • pediatriska sömnstörningar
 • hur man använder ph remsor
 • hur att börja leva ett grönt liv
 • Hur du väljer dina gynekolog
 • hur man får klart huden även under vintermånaderna - torr hud
 • positiva beteende modifiering planer
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com