Hur man använder en nebulisator på ett barn

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-07-11
En nebulisatorn är en anordning som andas behandlingar och respiratoriska medicinering kan ges. Nebulisatorn skapar en aerosol läkemedel som inhaleras att befria olika typer av andningsproblem, inklusive andnöd, pipande andning och övre luftvägsinflammation. En nebulisatorn kan användas på människor i åldrar, inklusive barn. Vanliga sjukdomar barn kan behöva andas behandlingar för inkluderar, RSV och kors. Det finns för hemmabruk och det är lätt att använda

Du behöver:.
Luft compressorRespiratory medicinering.


1.
Skaffa en luftkompressor. Efter en läkare ordinerar andning behandlingar kommer en kompressor för hemmabruk, t. ex. en pulmo-Aide, behövas. Kompressorn är en liten enhet speciellt för att ge en nebulisator. Din läkare kommer att informera dig där du kan få en luftkompressor. Kompressorn kommer med en paketerad nebulisatorn, eller din läkare kan också ge dig en nebulisator.
2.
Anslut syrgasslangen till kompressorn. Allt du behöver för att använda med nebulisatorn kommer packat ihop, men du måste montera den. Syrgasslangen ansluter kompressorn och nebulisatorn. Ena änden av syrgasslangen ryms på kompressorn. Den andra änden av slangen monteras på botten av nebulisatorn koppen.
3.
Sätt ordinerad medicin i nebulisatorn koppen. Andningsvägar medicinering måste förskrivas av din läkare. De flesta luftvägsinfektioner medicin kommer i uppmätta enhet doser. Dock kan doseringen för ett barn vara olika och du kanske bara ger hälften av dosen.
4.
Placera T-röret på nebulisatorn koppen. Ta sex tum slang, som kom med nebulisatorn, och satte den ena änden av T-stycke. Sätt en bit tejp över den andra änden av T-stycket för att blockera det. Som medicinering dimmor ur nebulisatorn, kommer bandet att förhindra den från att komma ut båda ändar.
5.
Placera barnet på hans eller hennes rygg. Håll slangen så nära som möjligt till barnets näsa och mun. Trimma kompressor på. Detta kommer att vända flytande läkemedel i en aerosol för barnet att andas i. Du kanske måste hålla bebisar huvudet för att förhindra att alltför mycket rörelse.

Tips och varningar


 • Om du blockerat den andra änden av T-stycket korrekt sätt, bör aerosol är endast kommer ut i slutet av slangen som är riktad mot barnets näsa. När nebulisatorn stannar imma, är medicineringen borta och att behandlingen har avslutats.
 • Beroende på ålder på barnet, kan han skruva medan du ger nebulisatorn. Du kanske måste flytta slangen för att hålla den riktad mot barnets mun och näsa när han flyttar runt.


 • Previous:klamydia och ryggsmärta Next:tecken på klimakteriet hos kvinnor

  Relaterade artiklar


 • hur man överlever sängliggande
 • Hur berätta om din period är normalt
 • hur man gör barnmat
 • hur att förstå om erektil dysfunktion är ett tecken på mer allvarliga medicinska problem
 • melatonin biverkningar
 • hur man får recept stöd för låginkomstländer
 • Hur berätta om ditt barn behöver gå till doktorn
 • hur man kan bli av graviditetsillamående under graviditeten
 • naturläkemedel mot spermier
 • hur man använder en bastu och en ångbastu ordentligt
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com