barns hudproblem

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-07-08
Huden är den största och en av de viktigaste organen på människokroppen. Vår hud skyddar våra inre organ samt reglering av kroppstemperaturen. Barn drabbas ofta av hudproblem orsakas av ärftliga, miljö eller ens kost. Vissa hudproblem såsom utslag är tillfälliga, medan andra hudåkommor som eksem kan pågå i några år eller till och med en livstid. Barns hud problem kan bli mycket påfrestande eftersom många hudåkommor som drabbar barn orsakar smärta, klåda, rodnad och ibland ärrbildning.

Utslagen

Många utslag orsakas av smutsiga blöjor eller allergiska reaktioner. . Ibland barndom utslag är väckt den av en infektion i kroppen. Barn som blivit immuniserade kan utveckla tillfälligt utslag runt deras ögonlock. Detta tros vara orsakad av en reaktion på vaccin och det vanligtvis bleknar i tid. Allvarliga hudutslag bör ses av en läkare.

Vitiligo

Vitiligo är en hud problem som orsakar vita fläckar för att visa upp på huden. Denna hudåkomma kan visa upp var som helst på kroppen och det är mer märkbart på mörkhyade barn. Hudfärg är beroende av graden av melanin i huden. Barn som drabbas av vitiligo förlora melanin i vissa områden. Denna hudåkomma kan också påverka vuxna.

Eksem

Eksem, även känd som dermatit kan vara mild till svår. Vissa barn kan uppleva lindriga klåda, medan andra barn kommer att ha rå röda fläckar över hela kroppen. Tillståndet är ofta förvärras av saker i kosten som mejeriprodukter och socker. Utfodring barnet hälsosam mat är bara en av de stora saker som kan hålla skov till ett minimum.

Västerländsk medicin Behandlingar

Många vanliga läkare använda hydrokortison och andra läkemedel för behandling av barns hudsjukdomar. Hydrokortison är en steroid som kan få dramatiska biverkningar när de används över tiden. Vissa barn kan uppleva förtunning av huden eller ett beroende behandling. Långvarig användning har också varit knuten till fertilitetsproblem hos män. Andra mediciner som används för olika hudproblem är Bactroban, Elidel och Nizoral.

alternativ medicin behandlingar

Många natur läkare råda föräldrar att kasta bort steroid behandlingar och ta itu med problemet från insidan och ut. Barn är mycket utsatta och det finns säkert naturliga behandlingar som har visat sig vara effektiva för barns hud. Vissa barn har hudproblem på grund av kostfaktorer. Begränsning av vissa livsmedel som nötter, ägg godis, har mjölkprodukter och gluten har visat sig hjälpa. Naturliga läkare kan också använda smörjmedel havregryn baserade krämer och höga doser av vitaminer för att ta itu med hudproblem som eksem.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:svampinfektion tecken och symptom

Relaterade artiklar


 • är östrogen säker?
 • hur man väljer bästa apoteket
 • Hur man känner igen gallblåsan symtom
 • hur att få befrielse från plantar fasciit med sjukgymnastik tricks
 • ångest under graviditeten
 • hur man kan öka antalet spermier
 • hur man håller andan
 • orsakerna till gäspningar
 • Hur man sköter om färgade linser
 • hur man undviker att fånga en förkylning
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com