behandla baby akne

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-07-14

Inledning

Baby akne är en relativt vanlig företeelse i de första sex månaderna i livet för de flesta barn. . Baby akne ser ut ungefär som en mildare form av vuxen akne. Det är oftast kännetecknas av en ojämn röda området på barnets ansikte, med röda knölar som ser irriterad. I många fall kommer baby akne gå iväg på egen hand, men det finns några metoder som får hjälpa den att läka snabbare.

Hur förekommer det?

Baby akne utvecklas på grund av mamman som passerar hennes hormoner på barnet medan barnet fortfarande är i livmodern. Dessa hormoner över från modern till barnet oftast under de sista månaderna av graviditeten. Detta är en viktig del av spädbarn utveckling, eftersom dessa hormoner bidrar till att utveckla ditt barns organ-särskilt i lungorna. Dock är den resulterande bieffekt samma som alla andra att göra med hormoner, och det är akne.

Behandling

Behandling av baby akne är ganska enkel. Den bästa metoden är att rengöra ditt barns ansikte dagligen med en baby-specifik mild tvål. Var noga med att sanera och tvätta händerna innan du tvättar barnets ansikte. Du bör också vara noga med att använda en ren handduk varje gång för att förebygga så att smuts och andra oljor på barnets ansikte. Gör detta en gång om dagen tills akne börjar tydlig. Även efter akne har klarats, kan du fortsätta processen för att förhindra ytterligare finnar.

Undvik

Du bör undvika att placera någon lotion eller olja på ditt barns ansikte. Detta kommer bara att blockera porerna. Ju mer olja och lotion du ansöka till barnets ansikte, desto värre akne kommer att få. Du bör också undvika akne produkter som var gjorda för vuxna. Baby hud är väldigt känslig och reagerar inte bra med salicylsyra i de flesta akne behandling produkter.

Bensoylperoxid

men sällsynt, kan en del läkare föreslår att du använder bensoylperoxid på ditt barns ansikte för att rensa upp akne. För spädbarn är lösningen oftast utspädda till 2,5 procent, och allt starkare än allvarligt kan skada ditt barns hud i ansiktet celler. Bensoylperoxid verkar genom uttorkning porerna i ansiktet. Men det kan också leda till mycket torr hud på ditt barns ansikte. I vissa fall kan andra produkter förskrivas till torka ut reagerar porer såsom retinoider eller andra keratolytiska produkter

Tidsplan

Baby akne kommer att visas snart efter födseln. Men eftersom barnet ännu inte producera hormoner kommer mammans hormoner lämna småningom hennes barnets kropp, och porerna stänger tillbaka upp. Rensningen ditt barns ansikte dagligen hjälper till att hålla porerna rena tills de har haft en chans att stänga. Du bör inte ha problem med acne igen tills ditt barn når puberteten. Vid den tidpunkten kommer barnen skapa sina egna hormoner, vilket gör att porerna att utveckla och täppa igen.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:behandla feber blåsor naturligt

Relaterade artiklar


 • Hur påverkar graviditet humör?
 • hur man kan förebygga rynkor
 • college förbandslåda checklista
 • hälsoskäl varför en kvinna skulle behöva en abort
 • hur man kan bli av värmevallningar
 • hur kan man få ett barn med astma
 • hur man kan undvika att få en mage virus
 • Fördelarna med in vitro fertilisering
 • artrit förebyggande
 • hur man hittar påminner om barn redskap och leksaker
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com