bli en äggdonator efter 33 års ålder

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-07-15

Inledning

Många kvinnor över på 33 uttrycker en önskan om att donera sina ägg, antingen för att hjälpa. andra, eller helt enkelt för de berörda pengar. Oavsett deras motivation, det finns en mängd skäl till varför de inte kan göra det. Detta kan störa möjlig donator, men med vinstbeloppet för ett ägg är så höga, fertilitetskliniker behovet av att maximera sina resultat. Men om en kvinna inte är intresserad av ersättning, kan hon fortfarande att kunna donera sina ägg för andra reasonn.

Ålder

En av de främsta skälen kvinnor över 33 års ålder inte kan donera sina ägg har att göra med åldern på ägg. Innan en kvinnlig barn föds hon redan har miljontals ocytes (de celler som mognar till ägg). Vid den tid då barnet är fött, många av dessa ocytes kommer bort avfallet. När barnet träffar puberteten, kommer hon sannolikt har omkring 300. 000 ocytes, och hormoner är nödvändiga för att mogna den ocytes i livsdugliga ägg. Som kvinna åldras kommer äggen att börja urarta tills hon träffar klimakteriet, då det kommer att bli mycket liten chans att alla återstående äggen kommer att vara lönsam. Detta lämnar fertilitetskliniker ett mycket litet fönster åldern 20 och 30 för att extrahera en livskraftig ägg. Efter 33 chansen att en kvinnas ägg överlevande extraktionsprocessen förminskar så mycket att det inte är värt invasionen av kvinnan, eller kostnaden för donation, för kliniken att fortsätta.

Genetik

Ett annat skäl till att inte tillåta äggdonation efter 33 års ålder är genetik. Eftersom äggen inom er ålder och utsätts för de många gifter som vi andas in varje dag, chanserna för den extraherade ägg formning till ett barn med genetisk sjukdom ökar. Detta händer när det befruktade ägget har problem med att dela sin celler korrekt. De vanligaste åldersrelaterade genetisk sjukdom ses i dessa fall är Downs syndrom. Detta betyder inte att alla barn som föds av en kvinna äldre än 33 kommer att ha Downs syndrom. Det betyder bara att de risker blir för högt för fertilitetsklinik att acceptera en donation från en äldre kvinna.

Sjukdom

Trots att nästan alla fertilitetskliniker kommer inte att tillåta dig att donera ägg för pengar efter 33 års ålder, det finns andra sätt att donera ägg utan att kompenseras. En av de vanligaste gånger detta sker är med cancerpatienter. Cytostatika kan resultera i infertilitet för de patienter som går igenom processen. På grund av detta, vissa kvinnor väljer att ha sina ägg extraheras före kemoterapi, bara i resultat vid infertilitet. Det ger dem möjlighet att använda sina egna ägg för fertilitetsbehandlingar när de har gått i remission. Det har även förekommit fall där en mamma donerar sina ägg för hennes barn att använda senare i livet. Detta kan inträffa när barnet föds med sjukdomar som Turners syndrom, som kan föra om klimakteriet och infertilitet vid en tidig ålder.

Science

Även om kvinnor i USA för närvarande inte kan donera sina ägg till vetenskapen på grund av stränga lagar stamceller, kvinnor i Storbritannien kan. Den nya lagstiftningen, spetsen av Storbritanniens Human Gödsling och embryologi myndigheten tillåter kvinnor att donera sina ägg till vetenskap. I många fall kan de även få ersättning för sina donation. Detta har orsakat många kontroverser på grund av den nuvarande stamceller debatt, men är fortfarande ett alternativ för kvinnor som bor i Storbritannien

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:långvarig användning av Ambien

Relaterade artiklar


 • farorna med rökning under graviditet
 • vad är metylparaben?
 • om normala sömncykler
 • hur man förebygger hemorrojder
 • hur kan man få ett barn med astma
 • olika preventivmetoder
 • om att använda droger när man är gravid
 • om pediatrisk ögonvårdsföretaget
 • om Alzheimers sjukdom och död i familjen
 • hur tips spädbarnsvård med bakpulver
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com