effektiva preventivmetoder

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-07-06
Målet för alla preventivmetoder är att förhindra en oönskad graviditet, men vissa metoder är effektivare än andra. Eftersom kostnaderna och behovet av läkarrecept är faktorer, några av de mest effektiva metoderna är inte tillgängliga för alla som behöver dem. The Food and Drug Administration (FDA) samlar statistik om effektiviteten av olika former av preventivmedel

Barrier

. Barrier preventivmedel är bland de lättast att få utan recept. Med rätt användning, de är något effektivt. I denna grupp ingår den manliga kondom, den kvinnliga kondom, den kvinnliga membranet (kräver recept), spermiedödande medel och receptfria sköldar livmoderhalsen. Av dessa är den manliga kondom är det mest effektiva, men bara när det används på rätt sätt. Användning av manliga kondom resulterar i en 11 procent felfrekvens per år, och användning av kvinnliga kondomen rapporterar en 21 procents misslyckande. Membran och spermiedödande medel resultera i mellan 17 och 50 graviditeter per år för varje 100 kvinnor som använder dem.

P-piller

P-piller är mycket effektiva så länge kvinnan tar dessa som regisserades av hennes läkare. En kvinnas läkare kan ordinera en mini-piller med endast gestagen, vilket resulterade i två graviditeter per år för varje 100 kvinnor som tar minipiller enligt anvisningarna. Det andra orala preventivmedel alternativ, piller som kombinerar progestin med östrogen, är effektivare och resultera i mellan ett och två oavsiktliga graviditeter varje år för varje 100 kvinnor som tar dem. Ju starkare hormonella dos, desto större effektivitet p-piller. Tyvärr är risken för biverkningar också högre.

Kontakta Hormoner

Kontakta hormonella preventivmedel ger en stadig ström av hormoner, ut i kroppen genom en patch bärs på huden eller en cervikal ring. Båda metoderna har en oavsiktlig takt graviditet fel som är mindre än 2-procent per år.

Injection

Den mest effektiva medicinska preventivmetoder är de som injiceras eller implanteras direkt in i kroppen. Depo-Provera (gulkroppshormon) och Lunell (progestin och östrogen) rapporterar mindre än 1 procent felfrekvens per år. Tyvärr, eftersom dessa injektioner innehåller stora doser av hormoner, fler kvinnor upplever negativa biverkningar.

Spiral

spiraler (spiral) är små föremål, implanteras av läkare in i en kvinnas livmoder. Dessa objekt kräver den minsta ansträngning av kvinnan, eftersom en spiralen får sitta kvar i upp till tio år. De är mycket effektiva, med en graviditet av mindre än 1 procent per år. Måste dock kvinnan ibland kontrollera att se till att spiralen fortfarande är korrekt implanteras. Om spiralen av misstag tas ut, är kvinnan inte längre är skyddad.

Timing

Två metoder för naturlig födelsekontroll, månatliga timing och återkallelse krävs några recept, men båda har en betydande felfrekvens. Använda ägglossning termometrar och månatliga diagram för att undvika sexuellt umgänge under kvinnans fruktsamma period resulterar i en 20-procentig felfrekvens per år, medan andelen graviditeter för återkallande metoden, som innebär att man "drar ut" innan utlösning, har ett ännu högre risk för misslyckande, vilket resulterar i mer än 25 oavsiktliga graviditeter per år av 100 kvinnor som använder denna metod exklusivt.

Sterilisering /Avhållsamhet

Man eller kvinna kirurgisk sterilisering är mycket effektiv och mindre än en 1 procent felfrekvens redovisas årligen med dessa metoder. Avhållsamhet är det enda 100 procent effektiva preventivmedel vid denna tid. Detta inkluderar att avstå från alla former av sexuell kontakt, även oralsex och analsex.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:hur man kan undvika att få en mage virus

Relaterade artiklar


 • hur man kan förbättra din syn
 • hur man får en god natts sömn
 • hur man undervisar om kraven på medicinsk hjälpa
 • hur man räddar en drunknande offer från iskalla vattnet
 • hur du hanterar din hunds vård och vaccinationer
 • hur kartlägga dina tempertures att bli gravid
 • hur man rengör ditt badrum
 • hur man ska gå grönt för att skydda barnens hälsa
 • vad är konstgjord immunitet?
 • hur du kan hjälpa dina äldre barn när hon har magsjuka
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com