fysiologiska effekter av alkoholism

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-07-02
Enligt Alkohol hälsa och forskarvärlden, 14 miljoner amerikaner uppfyller för närvarande de kriterier som behövs för att få diagnosen ett alkoholberoende. Detta beroende kan snabbt bli alkoholism. Alkoholism är en progressiv och kronisk sjukdom, som om de lämnas obehandlade kan så småningom leda till döden. Effekterna av alkohol kan vara både kortsiktiga och långsiktiga. I båda dessa omständigheter kan de fysiologiska effekterna bli förödande både för den berörda personen, liksom de runt omkring dem

Samordning

En av de viktigaste kortsiktiga fysiologiska effekter av alkohol är en förlust för samordning. Alkohol är klassad som en dämpande medel. Detta innebär att vid förtäring, kemikalier i alkohol undertrycka kroppens funktioner, eller sakta ner dem. De första par drinkar kommer omedelbart att orsaka musklerna att slappna av. Men har snart alkoholhalten i blodet nått sina gränser, kommer resten av kroppen börjar också vara så avslappnad att du inte längre har full kontroll över musklerna själva. Utan muskelkontroll din samordning blir drabbade gör det svårt att gå, tala, eller ens göra något annat funktioner som kräver motoriska färdigheter.

Dom

En annan kort sikt fysiologiska effekten av alkoholism är hjärnan problem, särskilt med del av hjärnan som har att göra med din förmåga att klargöra domar. När alkoholen når hjärnan, kan det orsaka nerv signaler till vilse eller förvirrad. Det också dramatiskt bromsar förmåga din hjärna att bearbeta signaler. När din hjärna förlorar sin förmåga att tänka och resonera, du inte längre tänker på dina handlingar innan du utför dem. Alkoholen kan också påverka ditt minne så att du inte bara nej fatta rätt beslut, men också så att du måste glömma det beslut som du gjort. Detta kan vara farligt eftersom det inte bara sätter den som dricker i riskzonen, men det ställer också dem omkring dem i riskzonen. Denna fysiologiska effekt är den främsta orsaken till de flesta rattfylleri olyckor och dödsfall.

Cirros

En av de mest skadliga långsiktiga fysiologiska effekter av alkohol är skrumplever. I själva verket, enligt Center for Disease Control, är levercirros nionde vanligaste dödsorsaken för vuxna i Amerika. När du dricker din kropp åsikter alkohol som ett gift. Som sådan fungerar det dubbelt så hårt för att se att alkoholen filtreras ut ur kroppen så snabbt som möjligt. Det organ som ansvarar för avgiftande alkohol från systemet är levern. Levern kan normalt hantera små mängder alkohol. Men den större mängden alkohol i levern behöver filtrera, desto mindre kan fungera på sin normala processer med fetter, proteiner och kolhydrater. Den resulterande Problemet är antingen en skadad lever, en fettlever, eller vävnader ärr kallas skrumplever.

Blodtryck

En annan långsiktig fysiologiska effekten av alkoholism är en osund förändrat blodtryck. Små mängder alkohol har visat att hjälpa ditt blodtryck genom att minska din onda kolesterolet och öka din goda kolesterolvärden. Men utöver de två glas gränsen, alkohol kan ha ohälsosamma effekter på blodtrycket. Enligt Mayo Clinic, kan de som lider av alkoholism sänka sitt systoliska blodtrycket med 2 till 4 millimeter kvicksilver, och deras diastoliska blodtrycket med 1 till 2 millimeter. Allt från bara minska sin dagliga intag av alkohol.

Sexuell funktion

I ett 1987 studie av medicinska forskare Gavaler och Van Thiel, upptäcktes det att missbruk av alkohol kan få förödande effekter på den manliga testiklarna. Den manliga testiklarna är till stor del ansvarig för båda nivåerna av testosteron och spermieproduktionen. I denna studie fann man att när en människas alkoholhalt i blodet når över 0,25 procent (eller cirka fem drinkar) möjligheten för testiklarna att producera spermier samt testosteron är kraftigt minskat. Utan tillräckliga mängder av testosteron mannen kan också uppleva andra sexuella dysfunktioner såsom brist på sexuell lust eller erektil dysfunktion.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:hur att föda snabbt

Relaterade artiklar


 • hur man blir en bättre patient
 • hur man vända Alzheimers sjukdom naturligt
 • hur man rengör glasögon utan repor
 • Hur sluta röka
 • hur man smyga motion i dig dag
 • om ultraljud
 • hur man gör ditt barn en positiv
 • hur man kan hantera en allvarlig sjukdom
 • hur man lindra smärta bröst mjölkstockning när flaskmatning din baby
 • vad är DHT?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com