graviditet tillväxt & skeden

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-07-05
En graviditet går igenom många stadier tillväxt för både modern att vara och barnet inom. Från allra första början av befruktningen till dagen för leverans, det finns mycket tydliga förändringar. Ända fram till slutet av din graviditet, din kropp och fostrets utveckling kommer att uppleva dessa tillväxt förändringar och stadier av graviditeten Månad 1 2 Även den gravida kroppen förändras från minut av befruktningen, är symtom oftast inte kände av kvinnan tills de första sex veckorna. Vid den andra månaden, fem till åtta veckor in i graviditeten bebisens storlek är ungefär en centimeter lång. När det gäller storleken på din mage, märker du att dina byxor är lite ombonad och du kan behöva köpa en större behå vid denna tid. När denna månad är slut, din livmoder är stor som en grapefrukt.

Månad 3

I den tredje månaden, veckorna nio till 13, är ditt barn officiellt kallas ett foster. Före denna tid var han känd medicinskt som ett embryo. Fostret är nu en tum i längd och utvecklar sina muskler så att han kan röra sina ben och armar. Din midja kommer definitivt att börja tjockna. Detta beror på tillväxten i livmodern som nu är större än en grapefrukt.

Månad 4

Den fjärde månaden är vecka 14 till 17. I detta skede ditt barn är nu lika stor som din knytnäve. Din växande livmoder är stor som en liten melon. Du ska kunna märka det nu från utsidan.

Månad 5

Vid den 18: e veckan, som representerar början av femte månaden, bebisen är ungefär fem och en halv inches lång och väger cirka fem gram . Ditt barn kan nu gäspa och hicka. Fram till denna tid kan du dölja det faktum att du är gravid. I slutet av denna månad i din 22 graviditetsveckor, kommer den hemliga uppenbara sig.

Månad 6

I början av den sjätte månaden, vecka 23 är din bebis åtta inches lång och väger över ett halvt kilo. Genom den 27: e veckan, kommer ditt barns vikt dubbel. Vid denna början av denna månad, är din livmoder ovanför naveln genom en tum och en halv och två och en halv i slutet av månaden.

Månad 7

I sjunde månaden, vecka 28, barnet är två och en halv pounds och nästan 16 inches lång. Toppen av livmodern är 11 inches från blygdbenet. Vid vecka 31 kan livmodern kännas ovanför naveln ända upp till fyra och en halv inches.

Månad 8 9

Efter den 32: a veckan, eller den åttonde månaden är din bebis ungefär fyra pounds och 19 inches lång. I slutet av denna månad, den 35: e veckan, eller hon når ungefär fem och en halv pounds och 20 inches lång. Vid den 34: e veckan är din livmoder 34 cm lång. Vid den 36: e veckan, är ditt barn förmodligen omkring sex pounds och 20 inches tall. Vid tiden för den 40: e veckan bebisen kan väga någonstans mellan sex och nio och åtgärd 19 till 22 inches lång. Känsla din livmoder precis under revbenen, den mäter någonstans från 38 till 40 centimeter i längd från toppen till blygdbenet.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:om funktionshinder fördelar för barn

Relaterade artiklar


 • farorna med rökning
 • Hur sova med sömnlöshet
 • om CRP blodprover
 • om pediatrisk ögonvårdsföretaget
 • hur man kan minska smärta och svullnad på fötter under graviditeten
 • Hur kallt medicin fungerar?
 • fysiska effekter av alkohol
 • hur man får det bästa av din läkare
 • hur man kan förstå om du är försenad till din stelkrampsförstärkare skott
 • om familjen hälsoplaner
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com