hostmedicin biverkningar

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-07-16
Om du arbetar med en kall, kan du plocka upp några over-the-counter medicin för att hjälpa. Det finns ofta en hel butik mittgången av hosta och förkylning medicin för dig att välja mellan. Med alla mediciner är det alltid bra att veta vad de potentiella biverkningar kan vara innan det. Nedan är några av de biverkningar du kan uppleva med gemensamma hosta mediciner

Överväganden

För de flesta människor utan några andra medicinska tillstånd, med hosta medicin för ett par dagar, enligt anvisningarna, orsakar inga allvarliga biverkningar. Det är väl tolereras i de flesta människor så länge det inte blandas med andra receptbelagda, over-the-counter eller naturläkemedel. För att undvika problem, rekommenderas att hålla sig borta från läkemedel som behandlar flera symtom.

Hosta-Suppressant Mediciner

Vissa hosta mediciner har ingredienser som hjälper till att undertrycka din hosta. Vanliga biverkningar av denna typ av medicinering är yrsel, dåsighet, illamående och förstoppning.

Slemlösande

slemlösande finns mediciner som fungerar för att bryta upp slem och lossa trafikstockningar. Biverkningar från denna typ av medicinering kan vara illamående, diarré, yrsel, huvudvärk och dåsighet.

Varning

Om du är gravid, har hjärtsjukdomar, astma, glaukom eller förstorad prostata, kontrollera med din läkare som hosta mediciner kan komplicera dessa villkor. Mediciner har också ingredienser som vissa människor är allergiska. Se till att läsa etiketten noga.

Allvarliga och livshotande biverkningar

Vissa hosta mediciner kan innehålla ingredienser som vanebildande. Det rekommenderas inte att ge hostmedicin till ett litet barn under 2. Oavsiktlig överdosering av hostmedicin eller biverkningar från andra mediciner har orsakat dödsfall i sällsynta fall.

Hostmedicin Missbruk

En skrämmande praxis bland barnen använder hostmedicin att bli hög. Detta missbruk av hostmedicin kan få allvarliga och dödliga konsekvenser. Det är viktigt att hålla reda på några mediciner ditt barn kan vara med. Se KidsHealth länken nedan för mer information.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:typiska småbarn utveckling

Relaterade artiklar


 • hur man kan slå endometriosis13 - hur det orsakar livsmedel begäret
 • hur man får barn att leva en hälsosam livsstil
 • hur man håller andan
 • hur man gör en cellprov mindre obekväm
 • vad är framgång i AA?
 • om blodtryck maskiner
 • graviditetsillamående symtom
 • hur man gör barnmat hemma
 • gör en handikappad hiss kräver trefas el?
 • Hur sluta röka utan att bli galen
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com