hur man hittar dödsrunan av en gammal vän

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-07-02
När en gammal vän har avlidit, kan du hitta ord av det i en lokaltidning. Dödsannonser är utformade för att förmedla resultat och prestationer av den avlidne, liksom en känsla av vem han var och hur han närmade liv. Det kan vara en ovärderlig del av sorgeprocessen, särskilt om du inte var i kontakt med din vän under senare år. Dödsannonser kan också sätta dig i kontakt med din väns anhöriga och ta reda på var att göra donationer i hans namn. Legacy. com är en gratis Internet-tjänst som söker nordamerikanska tidningar för dödsannonser. Att använda den rätt, men kan du behöva göra lite detektivarbete
1.
Hitta din väns fullständiga namn. De flesta dödsrunor är publicerade med hjälp av den avlidnes namn som gift, som du kanske inte känner till om du har har saknat ett tag.
2.
Ta reda på var din vän dog. Såvida hon inte var en siffra på cirka anteckningen, blir dödsrunan oftast bara visas i den lokala tidningen eller kanske tidningen närmast hennes födelseplats. Kontrollera offentliga register för att ta reda på vilka tidningar publicerades närmast henne. De kommer att hjälpa i sökandet.
3.
Bestäm när din vän vidare. Det behöver inte vara exakt dag, men desto mer exakt du kan, desto lättare sökningen blir. Du kan göra sökningar per år eller till och med decenniet, men du kan behöva sålla bland en massa namn för att upptäcka att din vän.
4.
Logga in på legacy. com. Med den kan du göra dödsruna söker igenom mer än 700 tidningar i USA och Kanada. Sökmotorn ligger på höger sida av hemsidan. Det kostar inget att genomföra sök och du behöver inte registrera dig för någonting
5
Skriv in så mycket information som du har lärt dig:. . Fullständigt namn, statliga, lokala tidningen, och /eller datum för dödsfallet. Om du inte vet din väns namn som gift, kan du söka via tidningen. När du har angett all information du har, klicka på "sök".
6.
Scan De beteckningar som anges som din vän. Helst ska Legacy. com tillbaka den exakta namnet på första försöket. Om du har mer begränsad information, kommer det att ge ytterligare ett antal namn. Sök din väns förnamn och födelseår, om möjligt. Dessa är de bitar av information du är mest sannolikt har, och de kan vara de bästa guiderna till att hitta rätt dödsrunan på listan.
7.
Klicka på namnet på din vän när du hittar den. Legacy. com Den fullständiga texten i dödsrunan som offentliggjorts i relevanta tidningen.

Tips och varningar


 • Legacy. com ger också Social Security Death Index Resultat-som listar den avlidnes sista adress och datum för död-genom samma sökmotor. Om du inte kan hitta en dödsruna via sina tjänster, då kan du använda den informationen för att kontakta närliggande tidningar direkt och frågar om de har en dödsruna i tidningen bårhuset.


 • Previous:klamydia och ryggsmärta Next:fysiologiska effekter av alkoholism

  Relaterade artiklar


 • hur man förbereder för ett mammogram
 • hur man kan minska hushållens allergener
 • hur man somna
 • hur man kan övervinna sömnighet
 • hur man gör barn sover hela natten
 • hur man vet när du kan vara gravid
 • hur man sparar bränsle genom att sänka termostaten, men undvika hypotermi
 • hur man kan förebygga en svampinfektion i en baby
 • hur man gör en underbar helt naturliga scrub jordgubb fot hemma
 • hur man rengör ditt badrum
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com