hur man kan bota HPV-virus hos män

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-07-13
HPV eller humant papillomvirus, är en av de vanligaste sexuellt överförda sjukdomar. Experter uppskattar att nästan hälften av alla sexuellt aktiva män och kvinnor i USA kommer att smittas av sjukdomen vid något tillfälle.
Det finns flera typer av HPV. Några av dessa typer orsakar inget allvarligare än genitala vårtor, men andra typer, om den inte behandlas, kan leda till livmoderhalscancer eller peniscancer. Även om genitala vårtor kan behandlas, det finns inget botemedel mot HPV-virus. Förebyggande åtgärder är nyckeln

Du behöver:.
CondomsSpermicide.


1.
Avstå från att ha sex. Avhållsamhet är den enda metod som helt kommer att skydda dig från upphandlande HPV.
2.
Använd kondom. Kondomanvändning kan minska dina chanser att smittas av HPV-viruset, men den garanterar inte skydd. HPV kan orsaka genitala vårtor på hela underlivet, liksom anus. Du kan kontraktet HPV helt enkelt genom att komma i fysisk kontakt med dessa vårtor. Ingen är säker på hur mycket skydd kondomanvändning erbjuder, eftersom de olika HPV virus orsakar olika symtom hos olika människor.
3.
Använd spermiedödande medel. Även spermiedödande medel kan minska dina chanser att smittas av HPV-virus, garanterar inte skydd. HPV virus är inte sprids helt enkelt genom kontakt med sperma eller vaginala vätskor. HPV sprids genom sexuell kontakt, särskilt kontakta genitala vårtor eller öppna sår. Ingen är säker på hur mycket skydd spermiedödande medel användas erbjuder, eftersom de olika HPV virus orsakar olika symtom hos olika människor.
4.
Undvik sexuell kontakt under ett utbrott av genitala vårtor. Om din partner har HPV, inte ägnar sig åt sexuell aktivitet när han eller hon har synliga genitala vårtor. Inte alla typer av HPV orsakar genitala vårtor, och viruset kan spridas även när vårtorna är inte närvarande, men HPV är mest smittsam, när vårtor är närvarande.
5.
Få regelbundna kontroller. Om du är sexuellt aktiva, är det viktigt att se din vårdgivare årligen. Be din läkare att undersöka dig och köra tester för sexuellt överförbara sjukdomar. Kom ihåg att inte HPV inte alltid orsakar genitala vårtor. Det är möjligt, särskilt för män, att ha HPV utan veta om det.

Tips och varningar


 • HPV är ett tillstånd som inte bör tas på allvar. Viruset kan eventuellt orsaka livmoderhalscancer eller cancer i ändtarmen. Om du tror att du har utsatts för HPV, se en läkare så snart som möjligt.


 • Previous:klamydia och ryggsmärta Next:Skillnaden mellan systoliskt och diastoliskt tryck

  Relaterade artiklar


 • om spädbarn sjukförsäkring
 • hur man hittar sällskapsdjur påminner om
 • hur man räddar en drunknande offer från iskalla vattnet
 • hur man andas djupt
 • hur man kan hjälpa en tonåring att sluta röka och dricka
 • hur man handskas med barn med bipolär sjukdom
 • information om in vitro fertilisering
 • hur man säkert ta Ambien eller zolpidem eller någon annan sömntablett
 • om Ambien biverkningar
 • De vanligaste orsakerna till trötthet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com