hur man kan minska urinsyra

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-07-04
Urinsyra är en restprodukt som kroppen producerar när den bryter ner puriner i kroppen. Efter uppdelningen sker, är det resulterande avfallet deponeras i blodet tills den kan utvisas från kroppen i din urin och avföring. Men när för mycket urinsyra ansamlas i kroppen kan det få allvarliga konsekvenser för hälsan, en av de vanligaste är gikt. Det är därför är det viktigt att upprätthålla en kost som bidrar till att minska urinsyra i kroppen
1.
Minska din alkoholkonsumtion. Några av de största bovarna när det gäller att urinsyra skapande är öl och vin. Detta beror på att båda dessa produkter innehåller höga halter av puriner. Ju större mängd puriner i vätskan, desto mer urinsyra som bildas när kroppen har att bryta ner dem.
2.
Öka mängden vatten du dricker. Vatten är en oerhört viktig aspekt av avgiftning på kroppen. När du ökar ditt vatten, hjälper dig att späda mängden urinsyra i blodet. De ökade vattenmängd bidrar även till att spola giftet ur blodet snabbare. Du kan se detta genom det ökade behovet att urinera som du dricker större mängder vatten. Varje gång man kissar du hjälpa till att undanröja urinsyra från ditt system.
3.
Drick mer mjölk. Enligt New England Journal of Medicine, om du Drick ett till fem glas lättmjölk varje dag, kan du hjälpa avsevärt din urinsyra och minska dina chanser att utveckla gikt med upp till 43 procent.
4.
Minska ditt intag av protein och öka din frukt och grönsaker. De flesta kött och skaldjur är mycket hög i puriner. Även om du inte behöver ta bort kött helt från din kost, ersätter vissa källor köttprotein med grönsaker och frukt kan bidra till att avsevärt minska mängden urinsyra i ditt system.
5.

Öka din nivå av fysisk aktivitet. Urinsyra kan ganska ofta bygga upp på grund av dålig cirkulation. Inte bara kommer att öka din fysiska aktivitet hjälper dig att gå ner i vikt, men det kommer också bidra till att öka blodflödet i hela kroppen. Denna ökade cirkulation hjälper kroppen att snabbt spola ut alla urinsyra som produceras.
6.
Få massage. Få en massage kan hjälpa dra urinsyra ur dina muskler och i blodet. Dock kommer en massage hjälper inte om du inte dricker mycket vatten efteråt. Om du försummar att öka ditt vattenintag, kommer de gifter som släpps ut i blodet vidarebosätta bara tillbaka in i musklerna. De kan även få dig att känna fysiskt sjuk på grund av koncentrationen av gifter i blodet.

tips och varningar


 • Om du börjar se tecken på gikt, kontakta din läkare omedelbart. Även om tips i denna artikel kan bidra till att minska nivåerna av urinsyra i kroppen, kan gikt behöver också receptbelagda läkemedel ingripande för att hålla sjukdomen under kontroll.


 • Previous:klamydia och ryggsmärta Next:hur man blir gravid efter att du slutar att ta p-piller

  Relaterade artiklar


 • hur att lindra smärta i brösten med huskurer
 • hur man har ett barn utan pengar eller försäkring
 • som magnetiska bäddmadrass är bäst?
 • abstinenssymtom av alkohol
 • hur du skyddar ditt barn från skadliga kyla och hostmediciner
 • hur man får den bästa mammografi
 • om graviditet förfallodagar
 • hur man talar med barnen om tobak
 • hur man kan stoppa kronisk näsblod
 • hur man förbereder för glukosbelastning
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com