hur man skall hantera ett alkoholproblem

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-07-07
Om det någonsin kommer en dag när du inser att en drink är för mycket för bara en drink är aldrig nog, kan du vara på väg att inför ett alkoholproblem. De vanliga tecknen att börja oroa flesta människor har att göra med trötta och slitna varje dag, förlängda sjukdom och ihållande oförmåga att kontrollera när och hur mycket de dricker. Även om misstanken att du kan ha alkoholproblem är en oattraktiv tanke, nekar du har ett problem bara kommer att resultera i bättre hälsa svårigheter, arbete och relationer misslyckanden och personlig bestörtning än förlust av kontroll över ditt eget liv.
1
Ta en titt i spegeln under oförsonliga ljus. . . Ser du en röd ansikte med svullna, blodsprängda ögon och antingen alltför fet eller torr hud ser tillbaka på dig? Har du brustna blodkärl på näsan och kinderna? Var ärlig mot dig själv. Vill du se äldre ut än dina år? Alkohol är ett gift som är mycket irriterande för huden och påverkar ditt utseende.
2.
Tänk på hur länge den har varit sedan du kände utvilad, frisk och full av energi. Om du befinner dig identifiera med det gamla talesättet om att vara trött på att vara sjuk och trött, kan du väl vara dricka för mycket. Som ett gift, angriper alkohol magen, lever, njurar, urinblåsa och andra organ. Kanske har du sett biologi exemplar bevaras i små burkar fyllda med alkohol. Känner du dig ibland så där?
3.
Lyssna på dina vänner och medarbetare. Har någon klagat över att du dricker alltför mycket? Har människor försöker dra dig bort från att ha som en sista drink för kvällen? Då frågan om dricksvatten kommer upp, medan andra alltid göra dig till punchlinen av berusade skämt? Har du ofta skämta om din egen dricka? När ditt drickande har blivit så utom kontroll att ditt namn är synonymt med fylleri bland dina vänner, du har definitivt ett problem. Det är inte bara ett imageproblem-du dricker för mycket
4
Notera eventuella "torra" perioder. . . Har du någonsin slutat dricka för en månad eller mer? Många alkoholister sluta dricka för långa perioder, känsla av att detta bevisar att de inte är alkoholister. Ingenting kunde vara längre från sanningen. Det verkliga testet av ett problem som dricker är hur mycket han eller hon dricker när avhållsamhetsperiod är över. Om när du återuppta dricker du verkar dricka lite mer eller mindre framgång att begränsa ditt drickande, är detta ett säkert tecken på att du bör söka hjälp med ditt drickande.
5.
Notera eventuella strömavbrott. Finns det stora delar av tiden när du inte kan komma ihåg vad som hände? Detta kallas en blackout och är en stor hälsorisk anledning till varför du bör sluta dricka. Andra allvarliga tecken som inte bör ignoreras är sjunkande produktivitet i arbetet, en DUI arrestering, eller ett alkoholrelaterade skador.

Tips och varningar


 • Det finns många organisationer inrättats för att hjälpa dig, inklusive rehabiliteringscenter, program behandling och Anonyma Alkoholister (se Resurser nedan). Om sekretess är viktigt för dig, tveka inte att prova AA. En av kardinal organisationens regler är att aldrig avslöja en annan alkoholist. Du kommer att vara känd av bara ditt förnamn, eller vilket namn du väljer att ge, och alla kommer att respektera din integritet. Det finns många privata AA möten för dem som skall bibehålla sin anonymitet eftersom de är proffs eller kändisar. Det finns flera alternativ än AA, och din läkare kommer att kunna hjälpa dig att välja som passar dina behov.


 • Previous:klamydia och ryggsmärta Next:krav på en medicinsk kort

  Relaterade artiklar


 • hur att komma i tid
 • hur man tar hand om dina fötter
 • hälsoskäl att sluta röka
 • hur man rengör syntetiska hår
 • hur man förebygger öroninflammationer hos barn naturligt
 • hur man kan förebygga hörselskada från höga ljud
 • hur man gör en cellprov mindre obekväm
 • Hur är provrörsbefruktning till?
 • hur man kan förbättra kvinnans fertilitet naturligt
 • Hur sluta röka inga om ands eller rumpor
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com