information om tidig graviditet

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-07-10
Alla kvinnor reagerar olika på att vara gravid, och din kropp vanligtvis gör att du vet om du är gravid av några uppenbara tecken. Inte alla kvinnor kommer att uppleva alla tidig graviditet tecken och symtom, men kommer de visa förmodligen några av dem. Även om en kvinna har haft flera graviditeter, är vart och ett annorlunda och kan ge symtom som är sämre eller bättre än tidigare graviditeter

Du behöver:.
Luft compressorRespiratory medicinering

. Missade Period

En missad tid är vanligtvis en av de allra första tecknen på att en kvinna är gravid, även om det kan finnas andra skäl till varför en period missas. Andra orsaker kan vara stress, en släng av depression, bantning, eller överdriven oro. För vad någonsin skäl en period missas, är ett hem graviditetstest ett billigt sätt att ta reda på. När graviditeten testaren pinne ändrar färg, är det dags att boka tid hos din läkare kontor för en tjänsteman blodprov och kanske ett urinprov. Den tidigare vård söks för dig och ditt barn, desto bättre. Mödravård är viktigt att säkerställa en hälsosam graviditet och barn.

Frekvens

När du måste ta täta resor till toaletten utan någon uppenbar anledning, detta är ett gott tecken att du är gravid. Hormoner är avgörande skäl för att uppleva detta tecken på graviditet som din kropp får översvämmas med baby hormoner. Detta kommer också att påverka ditt humör och du kan hitta dig själv att bli cranky mer än vanligt. Detta är normalt i alla graviditeter.

Trötthet

Trötthet är kroppens naturliga reaktion på hormonet progesteron. Din kropp har hörsammat progesteron. Absolut trötthet under första trimestern (första tre månader) är normalt och att vänta. När behovet av sömn övervinner er, kämpar inte det, om möjligt, gå och ta en tupplur. Få tillräckligt med vila och äta en balanserad kost. Drick mycket vatten.

Illamående

Morgon sjukdom kan övervinna dig när som helst på dagen eller natten. Illamående kan vara det enda symptom som upplevs, men dessutom en del kvinnor får kräkningar. Ät salta kex innan komma ur sängen på morgonen som gör detta kan lindra illamående symptomen.

Bröst ömhet och svullnad

Svullnad i brösten och ömhet vid beröring upplevs av många kvinnor under första trimestern . Detta symptom försvinner under den andra trimestern (mitten tre månader). Den ömhet och svullnad beror på hormoner och bör inte vara anledning till oro. En brun linje från mitten av troskanter kan märkas på väg upp till några inches ovanför naveln. Även detta är normalt. Vårtgården kan mörkna under graviditeten och ändra tillbaka till rosa efter förlossningen.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:första hjälpen kit för barn

Relaterade artiklar


 • hur man får ett "osynligt" partikel ur ditt öga
 • hur du tar bort akne från ansiktet med naturliga produkter
 • Hur man sover bättre på natten få en god natts sömn
 • hur man eliminerar eftermiddag trötthet
 • hur kan man få ett barn med astma
 • testosteronbehandling
 • hur man ger en kontroll (fysisk) till ditt medicinskåp
 • Så för att lindra kolik i spädbarn
 • tecken på inre blödning under graviditeten
 • hur man hittar påminner om barn redskap och leksaker
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com