inuti kroppen

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-07-11
En mänsklig kropp har 10 stora system som arbetar tillsammans för att behålla homeostas. Dessa system inkluderar hjärt-kärlsystemet, andningsorganen, lymfsystemet, muskelsystemet, skelett, matsmältningssystemet, nervsystemet, endokrina systemet, urinvägar och reproduktiva systemet. Alla har sin egen syfte att stödja en människa i sitt dag-till-dag aktiviteter, men vissa system fungerar så nära varandra att de ofta betraktas som en del av samma system. Låt oss kort se över dessa system för att bättre förstå hur de interagerar.

Du behöver:
luft compressorRespiratory medicinering

hjärt-kärlsystemet, andningsvägarna och det lymfatiska systemet

Hjärtat är den pump som cirkulerar blodet i hela kroppen. Men hjärtat är ingenting utan systemet med artärer, vener och kapillärer där rör sig blodet. Den mänskliga kroppen är ett slutet system, vilket innebär att blodet som är i kroppen ständigt cirkulerar i hela kroppen. Denna kontinuerliga, kontrollerad upplaga är avgörande för homeostas. Det lymfatiska systemet fungerar parallellt med det kardiovaskulära systemet för att förhindra svullnad i kroppen, för att ta bort invaderande, livshotande organismer från blodet och att transportera fetter och fettlösliga vitaminer i cirkulationssystemet. Om blodkärl som finns är nära lymfkärl alltid med.

Andningsorganen ger andas mekanism blodomloppet arbetar med att upprätthålla försörjningen av syre i kroppen. Syre är nödvändigt för homeostas. Andningsorganen också bort avfall som skapas av vår metaboliska processer och reglerar blodets PH. Processen av andning är uppdelat i interna, externa och cellandningen.

Muskelsystemet och skelettet

Den inre ram av kroppen är skelettet. Består av en serie av ben anges som ett skelett, är skelettet är stela ramen på vilka andra system bifogas. Skelettet erbjuder en skyddsnivå för de mjukare delarna av kroppen. Det ger också kroppen en form. Bifogat till skelettet och inre organ, musklerna har ansvar för att assistera den mänskliga kroppen. Musklerna, vilket orsakar både uppenbara rörelse, som att gå, och mycket mer subtila rörelser, som leende och andning. Muskler arbetar kontinuerligt för att bibehålla kroppshållning och andra stationära ställningar eller positioner.

Matsmältningssystemet

matsmältningssystemet inkluderar matsmältning, absorption och eliminering. Systemet bryter ner maten för att det skall tas upp och används som bränsle av celler inuti kroppen. Matsmältningssystemet börjar i munnen. Ingår i matsmältningssystemet är levern, gallblåsan och bukspottkörteln. Enzymer spela en stor roll i nedbrytningen av kolhydrater, proteiner och fetter.

Nervsystemet

nervsystemet är den kontrollerande och reglersystemet i kroppen. Det ger meddelande som upprätthåller fortlöpande jämvikt (homeostas) i kroppen. Centralt i sitt ansvar är mental aktivitet, inklusive inlärning och minne. Ryggmärg, hjärna och alla nerver är en del av nervsystemet intrikata förmåga att hålla reda på externa och interna miljöer.

det endokrina systemet

Reglering kroppsliga aktiviteter genom hormoner, håller det endokrina systemet koll på tillväxt, utveckling och ämnesomsättningen i kroppen. Endokrina körtlar hemlighet en mängd hormoner, som alla har ett särskilt ansvar. Hormoner flöde direkt in i blodomloppet och påverka celler som är avsedda att ta emot just den typen av hormon.

Urinvägarna

Kroppsvätskor måste upprätthållas av volym och sammansättning. Urinvägarna frigör kroppen från överflödig vätska för att reglera de normala vätska gränser. Urinvägarna reglerar också elektrolyter i vätskor och hjälper till att upprätthålla pH-värdet i blod och blodtryck. Utsöndra ett hormon som kallas erytropoietin vidhåller urinvägarna röda utgång blodkroppar.

Det reproduktiva systemet

Alla andra system finns för att upprätthålla den enskilda människans kropp. Det reproduktiva systemet finns av flera skäl-att upprätthålla artens överlevnad och att ge hormoner för den övergripande utvecklingen av individen från barn till vuxen. Det reproduktiva systemet ger ägg och spermier som behövs för reproduktion, förmågan att transportera och upprätthålla ägg och spermier, miljön för att utveckla avkomma och hormoner för tillväxt av embryot.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:normalt blodtryck nivå hos människa

Relaterade artiklar


 • om barnmorska löner i Nya Zeeland
 • hur man får gratis hem hälso-och sjukvård besök
 • hur man kan förstå om din personlighet ökar risken för demens
 • hur man hittar tillförlitlig information internet hälsa
 • hur man ska äta bönor utan pinsamt gas
 • hur man får den bästa mammografi
 • hur man bestämma när placera en kär på ett vårdhem
 • hur man kan förbättra lata öga eller amblyopi hos barn
 • om Ambien biverkningar
 • hur har bättre hälsa för under en dollar om dagen
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com