korrekt användning av en promenadkäpp

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-07-16
Det finns ett rätt och fel sätt att använda käppen. Med hjälp av en käpp felaktigt kan sätta dig vid en högre risk för en nedgång och kan ställa dig upp för skada på annan del av kroppen. Även om det är bäst att arbeta i person med en sjukgymnast, här är några grunderna om hur du använder en käpp ordentligt

Ställa in rätt höjd

Se din käpp är rätt höjd kommer att minska trycket på dina axlar, armar och handleder. Stå med armarna avslappnade vid din sida. Kallelse där benet på utsidan av handleden är. Den övre delen av handtaget på sockerrör bör vara en på samma höjd som detta ben.

Använda Cane på motsatt sida

Det finns en tendens att använda käppen på samma sida där din skada eller smärta . Men betyder det att du lutar starkt på sockerrör och därmed samma sida som är smärtsamt. Använda sockerrör på motsatt sida till din skada kan du flytta din vikt mer för att den icke-skadade sidan.

Gå ordentligt med en Cane

Som ni steg framåt, sockerrör och den motsatta foten ska träffa golv på samma gång. Sedan lutar det skadade benet igenom. Detta tar lite praktiken, eftersom det är som att ha tre ben. Dock gå på detta sätt kommer att ge en slät och jämn gång som kommer att minska stressen på resten av kroppen

Navigera Stairs

När man använder trappan med en käpp, kom ihåg detta säger: "Upp med god och ner med de dåliga. " När du stiger upp, använder icke-drabbade benet först och sedan följa med sockerrör och drabbade benet. Käppen hjälper dig att pressa upp. Går ner, använd sockerrör och drabbade benet först. Sockerrör kommer att bidra till att ta vikten från smärtsamma lem.

Bra hållning

Så mycket som möjligt, hålla ryggen rak. Även om det är OK att lägga vikt på sockerrör, försök att inte luta sig för långt åt ena sidan eller för framåt. När man går, inte swing inte sockerrör ut framför dig något längre än din ben normalt skulle nå så att du inte tänjer på armen.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:Skillnaden mellan blodtryck och puls avläsningar

Relaterade artiklar


 • Hur bränner mun inträffa?
 • hur man får sexig abs utan crunches
 • negativa effekter av hormonersättning
 • om lagrad energi i kroppen
 • hur banken navelsträngsblod stamceller
 • hur du tar bort en hänga spik
 • Hur berätta om du ser en dålig läkare
 • hur man slår kylan genom att klä i lager
 • medicinska riskerna med rökning
 • hur man rengör mattor naturligt och billigt
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com