långsiktiga effekter av intrauterin exponering alkohol

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-07-06
Dricka under graviditeten är ett stort misstag. Alkohol har en enorm inverkan på det växande fostret. Utsätts för alkohol under tiden i livmodern kan resultera i djupa och varaktiga svårigheter, inklusive psykisk utvecklingsstörning som inte kan återföras

Egenskaper

En person som utsattes för alkohol medan i livmodern, och som senare lider fetalt alkoholsyndrom (FAS), kommer troligen att ha ett mindre huvud och en mindre hjärna än de som inte exponerats för alkohol medan i livmodern. Mental retardation, i varierande grad, kan vara ett resultat av FAS, som kan hyperaktivitet, dålig samordning och onormal ansiktsdrag.

Andra fysikaliska egenskaper hos någon lider FAS omfatta underutvecklade ytter öron (Pinna), små öga öppningar, platt ansikte, en saknas spår som bör under näsan och ovanför överläppen vara, en kort näsa, tunn läppar och kortväxthet. Friska barn i allmänhet, men inte alltid, född med två veck i sin hand. Ibland bara en veck, de Simian veck, är närvarande. Detta är förenat med FAS och Downs syndrom.

Mental och fysiska begränsningar

Intrauterin alkohol resultat exponering i en myriad av problem, bland annat inlärningssvårigheter, impulsivt beteende, problem ben, hörselfel och skador på organ. En FAS barn kan ha svårt att lära sig att gå och bli väldigt svårt att toalett träna.

Andra frågor

Barn som lider av FAS kan också ha hjärtproblem, problem med synen (myopi), problem med njurarna och missbildade Eustachian rör, som orsakar frekventa earaches.

permanent eller tillfällig?

Enligt en studie som gjorts av Institutionen för pediatrik vid Rittberg sjukhus tyska Röda korset i Berlin, finns det fortfarande mycket att lära sig om de långsiktiga effekterna och utvecklingen av FAS. En studie visade att kortväxthet och undervikt kvarstår hos pojkar som lider av FAS 10 år efter deras födelse, medan kroppsvikt FAS kvinnor tenderar att normalisera i tid. Ansikts missbildningar tenderar att avta med tiden, men utvecklingsstörning inte går bort.

Vuxna med FAS

Vuxna med FAS har många av samma problem som barn med FAS har på grund av begränsad mental förmåga och oförmåga att förstå orsak och verkan. Många har problem med alkohol, psykisk ohälsa och svårigheter att upprätthålla vårdnaden om sina barn på grund av sina problem och begränsningar.

Resultat

FAS är den största orsaken till psykisk utvecklingsstörning i USA, även om det är en helt förebyggas utvecklingsstörning. När en gravid kvinna dricker, är hon lägger sina foster vid extrem risk och kan sadeln barnet med livslånga psykiska och fysiska funktionshinder. .

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:friskt blod tryckområde

Relaterade artiklar


 • hur du spårar din menstruationscykel
 • om uthållighet
 • hur man kan sänka ditt blodtryck
 • hur du kan hjälpa ditt barn genom tandsprickning
 • Hur utvecklas magsår?
 • hur att föda naturligt
 • hur man loggar blodtryck
 • hur man bromsa åldrandet och leva ett längre och friskare liv
 • hur man vaknar mer energi
 • hur man undviker bakterier och förbli frisk
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com