naturlig behandling för alkoholmissbruk

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-07-12
Fysisk beroende av alkohol och tillhörande återkallelse kan åtföljas av allvarliga eller livshotande komplikationer. Därför bör en första behandling för tillbakadragande från alkohol alltid vara medicinskt övervakad. Men när den akuta fasen återkallelse har gått, det finns flera natur-och beteende-baserade behandlingar som hjälper en nyligen nykter alkoholist återhämta sig fysiskt och psykiskt .

Missuppfattningar

Alkoholister tror ofta att dra sig ur fysisk alkoholmissbruk kan ske säkert hemma, och att nykterhet är mer meningsfull för att ha gjort det utan hjälp. När allt är alkohol en laglig drog som många människor konsumerar utan sjuk effekt, så det är lätt att tro alkohol är inte en allvarlig drog. Men alkohol är faktiskt en av de farligaste droger som vill dra sig tillbaka. Abstinenssymtom, som kan pågå fem dagar eller mer, kan innehålla okontrollerbara skakningar, huvudvärk, illamående, kräkningar, diarré, delirium, hallucinationer, uttorkning, kramper, medvetslöshet, stroke och hjärtstillestånd. Om du är fysiskt beroende av alkohol, en läkare så snart som möjligt efter att sluta dricka. Om det behövs, gå till en akutmottagning. Vätskor kan ges som intravenös, och icke-vanebildande mediciner kan erbjudas för att kontrollera andra symtom.

Överväganden

efter akut tillbakadragande, hantera sug är främst på sinnet av nyligen nyktra alkoholmissbrukare. Råden kan verka klyscha, men det är fortfarande sant-en av de mest effektiva, naturliga och helt drogfritt sätt att hantera lust att dricka är att dela erfarenheter med andra som är i liknande omständigheter. Detta görs bäst i en strukturerad miljö som öppenvård eller slutenvård grupp terapi, och även i Anonyma Alkoholister möten. AA-möte tider och platser kan finnas på internet eller i telefonboken. Möten är ofta tillgängliga alla tider på dagen. Vissa alkoholister delta i möten dagligen under de första faserna av nykterhet.

Meditation

Bland de klara tekniker lärt sig i behandlingsgrupperna och även delas i AA-möten, är meditation, och det finns sunda medicinska resonemang validering effektiviteten av meditation. Forskning vid University of Wisconsin visar att meditation verkar aktivera neuroplasticity eller föränderlighet, i hjärnans funktion. Med andra ord kan hjärnan tränas till att fungera annorlunda. För att återhämta alkoholister och missbrukare, innebär det att över tid, kan meditation hjälper hjärnan lära sig att bli lugn och tillfreds utan påverkan av alkohol eller andra droger.

Sleep

Alkoholism orsakar ofta störd sömn mönster som kvarstår under de första veckorna av nykterhet. Läkare ordinera någon gång en kort kurs-om 14 dagar-av medicin för att få sova på natten, men det är också möjligt att gå helt naturligt under denna fas, även om god sömn kommer förmodligen gäcka dig i minst flera dagar. Ändå undvika över disk sömn mediciner. Koncentrera dig istället på inrättande av en ordinarie säng tid och uppvaknande tid. Hitta en enda avkopplande uppgift att göra precis innan sängen varje kväll. Valeriana, melatonin och kava är örter ibland användas för att underlätta sova, men alltid konsultera din läkare för att vara säker på dessa åtgärder är säkra för dig. Se din läkare om du inte kan sova i tre eller flera dagar.

Diet

Undernäring vanligt resultat av alkoholism, både i underviktiga och överviktiga individer. Återuppta en välbalanserad kost kommer tryggt och naturligt att stödja eventuella viktökning och ombyggnad av muskler. Alkoholister också ofta lider av långvarig brist på B-vitaminer på grund av dålig kost och malabsorption av näringsämnen i mag-tarmkanalen. En naturlig behandling för detta, som också rekommenderas av många läkare, är dagligt tillskott av B-vitaminer och tiamin, förutom en multivitamin. Rådgör med din läkare innan du tar kosttillskott för att vara säker på att du inte har lever-eller njurproblem som kontraindikation vitaminer.

Motion

Motion är ett naturläkemedel som hjälper återställa både kropp och själ i kölvattnet av de försvagande effekterna av alkoholmissbruk. Aerob träning och styrketräning kommer att bygga muskler och styrka förlorade till följd av undernäring och inaktivitet i de senare stadierna av alkoholberoende. Motion gör också hjärnan att utsöndra endorfiner som producerar en naturlig känsla av välbefinnande. Regelbunden motion hjälper även till att återupprätta naturligt hälsosam sömn mönster. Under de första veckorna av att återhämta sig från alkoholmissbruk, kan din träning rutin likna inte en frisk person. Aerob träning i kan en enkel promenad runt kvarteret. Styrketräning kan vara några knäböj eller utfall för benen, lockar och väcker arm med mycket lätta skivstänger för armarna, och några mage crunches för din kärna.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:om talterapi

Relaterade artiklar


 • hur man ska behandla dov smärta
 • hur man kan minska hushållens allergener
 • hur ska din egen coach när det inte finns någon annan runt
 • hur att hålla sig frisk - enkla tips att följa
 • hur man väljer den bästa p-piller
 • hur du spårar ägglossning genom att kartlägga din basala kroppstemperatur
 • hur man kan förbättra din hållning
 • hur man tvättar händerna ordentligt
 • hur man kan slå endometrios 06 - hur det orsakar mag-och bäckensmärta
 • farorna med sojamjölkersättningen
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com