om känslor när man är gravid

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-07-08
Graviditet är en av de mest känslomässiga händelser i en kvinnas liv. Att lära sig att förstå och hantera extrema känslor bidra till att göra graviditeten trevlig och en av de lyckligaste händelserna i en livstid

känslor under graviditeten

Känslor under graviditet har jämfört rider berg-och dalbana. Vetskapen om att ett nytt liv växer inom dig kan orsaka blandade känslor och osäkerhet om föräldraskap, som gör graviditet en emotionell resa.

Månad

Ändringar i kropp och själ börjar nästan omedelbart efter befruktningen. Några av de första fysiska symtom som upplevs under graviditet är trötthet, ömhet i brösten och illamående. Dessa symtom kan göra en ny blivande modern känner sig utsatta och överväldigad. Den graviditetshormoner progesteron och östrogen påverkar känslor och du kanske upptäcker att du gråta utan anledning. Det är viktigt att komma ihåg att dessa fysiska och känslomässiga förändringar är normala. Söka emotionellt stöd, anförtro sig åt någon du litar på och diskutera saken med din barnmorska.

andra trimestern

I andra trimestern, bleknar graviditetsillamående och barnets rörelser, som kallas "livgivande" kan kännas. Även om detta kan vara chockerande initialt, är det ett tecken på att ditt barn utvecklas normalt. Du kan börja känna en bestämd känslomässiga anknytning till barnet, om honom som en "riktig" person. Viktökning kan orsaka självmedvetna känslor som din kropp växer och mammakläder behövs. Din partner bör hjälpa dig genom dessa känslor av osäkerhet, ansöker om extra uppmärksamhet från din make kan vara till hjälp. Du kanske upptäcker att du har tagit på sig "glöda" av graviditeten, en av de många hudförändringar orsakade av förhöjda blodvolymen och hormoner.

Månad

I den tredje trimestern kan osäkerhet och rädsla yta med tankar av arbetskraft smärta och obehag. Förlossning klasser hjälpa dig och din partner förbereda sig för förlossningen. Känslan av trötthet och irritation ökar och du kan ha sömnsvårigheter.

Lära sig handskas med din Känslor

Under graviditeten kan känslor fluktuera vilt. Glad, upprörda känslor kan följas av perioder av depression och osäkerhet. Det är viktigt att ta hand om dig själv både fysiskt och känslomässigt under graviditeten, med korrekt mödravård, mycket vila och en väl balanserad kost.
Om du upplever känslor som du känner kan inte vara normalt, såsom extrem ångest eller depression, söka professionell hjälp. Din barnmorska kan ge dig råd eller hänvisa dig att en stödgrupp eller psykisk hälso-och sjukvårdspersonal.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:hur lätt en mage virus





Relaterade artiklar


 • teen droganvändning
 • om blodtrycksvärden
 • om Epsomsalt
 • hur man kan bli av hicka
 • hur man gör brösten växer
 • hur man kan övervinna negativa tänkande
 • Hur man vet om du är i klimakteriet
 • Hur man vet om din tonåring använder droger
 • risker för gravida kvinnor röktobak
 • Hur du tar hand om dina besök vård under graviditeten




  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com