om talterapi

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-07-12
Talterapi fokuserar på att behandla sjukdomar eller medicinska tillstånd som påverkar en persons tal, språk, röst, kognition och svälja. Logopeder, också känd som tal-språk patologer använda talterapi ta itu med sådana kommunikationssvårigheter med hjälp av olika metoder som kan omfatta teckenspråk, audiovisuella hjälpmedel, fysiska övningar förstärkning, språk aktiviteter intervention och artikulation terapi.

Betydelse

Logopedi används för att behandla artikulation svårigheter som omfattar produktion av ljud, säger ord korrekt och kommunicera idéer genom ord. . Flyt störningar såsom stamning, röst-eller resonans sjukdomar inklusive problem med tonhöjd, volym och kvalitet på rösten, och muntliga störningar såsom svårigheter med att äta och svälja är också behandlas med talterapi. Språkstörning hänvisa till receptiva sjukdomar där individer har språket svårt att förstå och expressiv sjukdomar där individer har begränsat ordförråd, problem att sätta ihop ord, eller en oförmåga att använda språket på ett lämpligt sätt.

Identifiering

Tal-och språkstörningar är vanligtvis erkänns av föräldrarna när barnet har försenat tal och är begränsad i kommunikationen i förhållande till barn i deras åldersgrupp. Utvecklingsmässiga brister som dessa bör utvärderas av en läkare som kan hänvisa föräldrarna till rätt specialist och identifiera problem som orsakar tal och språk dröjsmål. Tillstånd såsom autism, kognitiv förseningar, autismliknande tillstånd, hörselproblem, hjärnskador, andningsproblem, svaga muntliga muskler, eller fosterskador såsom läpp-eller gomspalt kan kräva behovet av talterapi.

Överväganden

Individer med tal-och språkstörning bör påbörjas talterapi så snart som möjligt. För barn, lärandemål är oftast bättre för de som börjar talterapi före tre års ålder än de som börjar behandlingen senare. Detta beror på att äldre barn tenderar att ha lärande mönster som behöver ändras, vilket resulterar i en långsammare progression. Det är också viktigt att hitta en logoped som är certifierad av det amerikanska Speech-Language Hearing Association, eller ASHA. Din terapeut bör ha erfarenhet av att arbeta med personer med särskild sjukdom patienten har. Föräldrarnas och familjens engagemang är också en kritisk del av ett barns framgång i talterapi. Terapeuter kan ge föräldrarna hemma-aktiviteter att arbeta med barnet och hjälpa sina framsteg.

Missuppfattningar

Även om det är sant att alla lär sig i olika takt, tror inte att ett barn som är kvar i hans tal-och språkutveckling kommer att ta igen på egen hand. Ignorerar förseningar i utvecklingen kan leda till mer problem ner linjen. Tala med ditt barns läkare vid första tecken på att något kan vara fel. Jämför inte ditt barns utveckling till din egen eller någon annans. Ditt barns läkare kan berätta för dig åldersanpassade tal och kommunikation utveckling som du bör notera.

Fördelar

Logopedi är bra därför att det fungerar att tillgodose individuella behov hos varje patient. Detta görs genom att utveckla en behandlingsplan som hjälper dem vidare i sitt tal eller språksvårigheter genom att lära sig kommunicera mer effektivt. För barn med tal och språk terapi behov, skolor och tal-språk patologer kommer att arbeta för att säkerställa att barnet är under effektiv behandling i klassrummet som motsvarar deras särskilda behov.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:tecken och symtom på autism hos barn

Relaterade artiklar


 • Hur man sköter om färgade linser
 • hur man andas djupt
 • hur man kan minska din påverkan pt.
 • om Medicare krav
 • hur man skapar rätt motionsprogram
 • om övervikt hos små barn
 • hur man kan förhindra spridningen av influensa
 • Hur förlossningssmärta skiljer sig från andra typer av smärta?
 • hur man får det bästa av din läkare
 • om sulfiter
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com