pulmonella effekter av rökning

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-07-03
Enligt American Cancer Society rökning har minskat från 42% av befolkningen år 1965 till 20% av befolkningen under 2007. Och medan det är en betydande nedgång, som fortfarande innebär att cirka 43 miljoner amerikaner rök. Och rökning är vanligare bland amerikanska ungdomar. Av American Cancer Society's nummer, som används under 2006, 1 av 3 manliga gymnasieelever, och 1 av 5 kvinnor någon form av tobaksvaror och 1 av 5 studenter ansågs nuvarande cigarettrökare. American Cancer Society visar också ungefär 19% av mitt eleverna använt någon form av tobak med cigaretter är den mest populära.

Vad finns i cigarettrök <. ?

Cigarettrök innehåller över 4. 000 olika kemikalier, varav 33 är kända cancerframkallande ämnen som:. Bensen, formaldehyd, ammoniak, tjära, aceton, nikotin, kolmonoxid och arsenik
Råtobak inte har alla dessa kemikalier . De flesta läggs till tobaken som insekticider och gödselmedel under växande process, eller genom att cigarettillverkaren under tillverkningsprocessen. De kemikalier som tillsätts under tillverkningen har olika syften. Vissa är smakförstärkare medan andra ökar de beroendeframkallande effekterna av cigaretterna genom att öka den mängd nikotin som kommer in i kroppen. Andra öka förbränningshastigheten av tobak, vilket gör det enklare att göra mer rök i lungorna (och att röka varje cigarett snabbare) så att du hamnar röka mer.
De kemikalier i deposition cigarettrök partiklar i lungorna som skada strukturer och fartyg. Dessa skador orsakar sjukdomar som kronisk obstruktiv lungsjukdom och lungcancer, och förvärrar befintliga tillstånd som astma.

Kroniskt obstruktiv lungsjukdom

kronisk obstruktiv lungsjukdom (KOL) är ett samlingsnamn för en grupp sjukdomar som kännetecknas av andningssvårigheter, hosta, inflammerade luftvägar och minskad Oxygen/Co2 överföring. Kronisk bronkit och emfysem båda faller under denna kategori. Ordet "Chronic" betyder "över tiden" så till skillnad från sina motsvarigheter akut, dessa sjukdomar pågår.

Kronisk bronkit

med kronisk bronkit, blir luftvägarna (bronkerna) i lungorna inflammerad med på förtjockat lager slemhinnor. Detta förtjockad slem hindrar luftflödet och det finns oftast en produktiv och slemhinne hosta. Bronkit anses kronisk om soffan är närvarande i minst 3 månader per år, 2 år i rad. Tidig diagnos och behandling, inbegripet att sluta röka, kan kraftigt lindra symptomen och förbättra livskvaliteten. Dock är risken för fullständig återhämtning minskat kraftigt de mer allvarliga villkoret blir.

Emfysem

emfysem attacker luften säckar (alveolerna) i lungorna, där syre och CO2 överlåtelsen sker. De säckar är normalt i druv-liknande kluster och varje säck är ett cellager tjockt. De säckar är också elastisk och kontrakt när du andas ut. Storlek, form och elasticitet säckar tillåter syre och CO2 att passera fritt in och ut i blodet. Långvarig skador från cigarettrök bryter murar mellan kluster, minska ytan för O2 överföring. Det orsakar också ärr på säckar, som förtjockar väggarna, minska elasticitet och förhindra adekvat gas överföringen och utsättningen av CO2. De vanligaste symtomen vid emfysem är svårt att andas (särskilt utandning) och hosta. Emfysem och kronisk bronkit finns i regel tillsammans.

Astma

Vid astma luftvägarna spasm och tygla, som orsakar svårigheter att andas, väsande ljud och ibland en torr, improduktiv hosta. Till skillnad från bronkit, det finns inget slem inblandade. Rökning orsakar inte astman men det kan förvärra symptomen och utlösa en attack. Dessutom har personer med astma lider redan av äventyras andas. De skador som orsakats av rökning kan förvärra situationen och orsaka ytterligare andningsproblem.

Lungcancer

En cancer är den okontrollerade tillväxten av onormala celler på ett organ eller vävnad. I lungorna, de två vanligaste typerna av cancer är icke-småcellig lungcancer (som utgör en majoritet av fallen) och småcellig, eller "havre cell" lungcancer. Småcellig lungcancer drabbar en mindre andel människor, men den växer snabbare och är mer sannolikt att sprida sig till andra organ. Symtom på både cancer inkluderar en ihållande hosta, bröstsmärtor, återkommande lunginflammation eller bronkit och blodtillblandad sputum. Tyvärr är dessa symtom härma andra sjukdomar och kan vara lätt att ignorera. Som ett resultat, ofta sjukdomen inte diagnostiseras innan den har nått ett framskridet stadium. Enligt American Lung Association, är lungcancer den vanligaste orsaken till dödsfall i cancer bland män och kvinnor i USA.

Hur sluta röka

Många människor finna framgång gå med i en stödgrupp och det finns flera online-resurser tillgängliga för människor som vill sluta. Den amerikanska Lung Association och National Institutes of Health har båda sidor ägnas åt rökavvänjning. Det finns också tobaksbolag sponsrade sajter som QuitAssist (Philip Morris) och privata sajter som Smoking-Cessation. org som också stödja länkar och information.
Det finns också flera läkemedel tillgängliga från receptbelagda läkemedel som Chantix till OTC-produkter som nikotintuggummin och sugtabletter. Och vissa har haft stora framgångar genom att sluta cold turkey.
Det finns inget bestämt sätt att sluta röka. Varje persons orsak till rökning och vanor är olika och varje person kan behöva prova flera olika möjligheter att hitta framgång. När du är osäker är det bästa första åtgärd att prata med din läkare.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:hur man handskas med barn med bipolär sjukdom

Relaterade artiklar


 • hälsofördelar av att sova
 • hur man räddar en drunknande offer från iskalla vattnet
 • Hur utvecklas magsår?
 • hur man kan sänka samarbete betalar på sjukförsäkring
 • hur man dricka mer vatten för bättre hälsa
 • hur man hittar eller spåra information vård efter en tornado
 • hur de kan utöva din hjärna och hålla det friska
 • hur du håller ditt hem luktar färskt
 • om rapning en baby
 • inte orto tri-cyclen gör du upp i vikt?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com