svampinfektion tecken och symptom

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-07-08
En svampinfektion är en form av IPV som kännetecknas av en överväxt av Candida albicans, en form av jäst (eller svampar) som naturligt förekommer i slidan. När slidan går igenom någon form av förändring, som skulle betraktas med antibiotika, preventivmedel, samlag, menstruation och graviditeten, det finns potential för detta tillstånd, även känd som candidiasis, att utvecklas. Ändå är denna typ av infektion inte exklusivt för kvinnor, eftersom det kan skickas till en manlig partner under oskyddat samlag. Det finns dock vissa tecken och symtom som kan tyda på att du för närvarande har en svampinfektion

Burning

En av De vanligaste tecknen på en svampinfektion är en brännande känsla. Detta kan ske vid tider av urinering eller samlag samt på egen hand. För kvinnor skulle denna känsla uppstå i och runt slidan. För män skulle det vara isolerad till spetsen på penis.

Klåda

Ofta medföljer detta brännande känsla kommer att vara en kliande, ganska obehaglig känsla av det smittade området. Återigen kan detta ske i både män och kvinnor.

Smärta

En annan ganska vanligt tecken på en svampinfektion är smärta. Denna speciella symptom generellt påverkar kvinnor mer än män, och oftast uppstår vid sex, men kan också kännas vid urinering eller utan någon stimulans alls.

Utslag

En utslag, som i princip skulle framstå som en röd missfärgning av huden, är ytterst en skylt att en man har utvecklat en svampinfektion. Detta symptom kommer oftast uppenbara vid spetsen på penis, som Candidiasis förekommer i fuktiga och varma områden av kroppen.

Ansvarsfrihet

För många kvinnor med en svampinfektion, kommer de också uppleva en flytningar som ofta har beskrivits som ser ut som keso. Det brukar blir vit och relativt tjock, men det kommer inte att ha någon lukt.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:om känslor när man är gravid

Relaterade artiklar


 • Hur man vet om leksaker är säkra
 • dig att hålla dig frisk som vintern kommer
 • bästa medicinska webbsajter
 • hur man blir en hälsa förebild för dina barn
 • hur man förstår om ADHD mediciner kan orsaka psykiatriska symtom hos barn
 • vad är en äldreomsorg rådgivare?
 • hur man inse vad som verkligen är viktigt i livet
 • tecken och symtom på en svampinfektion
 • hur man vet vilken mat att undvika under graviditeten
 • hur man sparar pengar på receptbelagda läkemedel (utan försäkring)
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com