testosteronbehandling

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-07-05
Även känt mest för sin förmåga att behandla sexuell dysfunktion hos män och värmevallningar hos kvinnor är testosteron blir allt mer populärt för en mängd andra sjukdomar, från humör höjd att bygga muskelmassa. Men under det senaste årtiondet testosteronbehandling har blivit kontroversiell, särskilt för kvinnor. Många hälsoproblem är förknippade med testosteron, och den ena har att väga fördelarna mot riskerna

Identification

Testosteron är ett naturligt hormon som huvudsakligen produceras av testiklarna hos män. Men honorna inte producerar en liten mängd testosteron från äggstockarna, och både manliga och kvinnor producerar små mängder av testosteron i sina binjurar. Hormonet är ansvarig för många funktioner i kroppen, inklusive sexuell libido, röda blodkroppar och energiproduktion, och ansvarar för många av de förändringar som sker under puberteten. Utan detta viktiga hormon, kan både män och kvinnor upplever både psykiska och fysiska problem. Det är därför många gånger när kroppen inte kan producera tillräckligt med testosteron, testosteron bli ett hållbart alternativ för att kompensera skillnaden.

Metod

testosteron kan ges i en mängd olika sätt. Det vanligaste är genom att bära en lapp på huden som distribuerar exakt rätt mängd testosteron behandling genom huden medan patienten bär plåstret. Testosteron behandlingar kan också ske genom injektioner, gel att du smörjer på huden, piller eller ens ett implantat som kan placeras i kroppen.

Fördelar

Fördelarna av testosteron varierar beroende på orsaken till behandling. De vanligaste problemen som gynnas av testosteronbehandling är aids /hiv, svaga muskler och ben, humörproblem och sexuell dysfunktion. Med AIDS /HIV behandlingar testosteron har visat förmåga att bidra till att öka androgen nivåer, orsakar en ökning i energi och känsla av välbefinnande. För muskler och ben stärka testosteron har visat förmåga att öka bentäthet, men har inte visat någon förmåga att öka muskelstyrkan. Har dock en liten ökning av muskelmassa varit kända för att förekomma under behandling. För förstämningssyndrom testosteron har visat förmåga att förbättra rumslig uppfattningsförmåga och ett allmänt bättre känsla om patientens livskvalitet. Den vanligaste orsaken till testosteron användning är sexuell dysfunktion. En ökning av testosteron har visat sig bidra till att öka libido, samt som hjälp med erektil dysfunktion.

Biverkningar

De biverkningar av testosteronbehandling hos män kan inkludera akne och polycytemi. Polycytemi är en sjukdom där alltför många röda blodkroppar bildas av kroppen. Detta kan orsaka komplikationer inklusive blodproppar, gikt och magsår på foder i magen och andra inre organ. Biverkningar hos kvinnor kan inkludera akne och hepatotoxicitet, eller med andra ord, kemiskt orsakade leversvikt.

Risker

Det finns fortfarande för lite forskning ut att känna den fulla omfattningen av risker för dem som tar testosteron, men aktuella studier visar att det kan orsaka en ökad risk för problem med prostatan och hjärta. Med prostata, har vissa studier visat att testosteron kan öka storleken på prostata. Detta kan hjälpa bidra till prostatacancer. Kardiovaskulära risker kan omfatta problem med insulinkänslighet, lipid och reaktiva proteiner.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:graviditet tillväxt & skeden

Relaterade artiklar


 • hur man sparar pengar på receptbelagda läkemedel (med försäkringar)
 • biverkningar av Procerin
 • hur man förhindrar baksmälla och fortfarande njuta av festen
 • om de fysiologiska åldrandet
 • Alzheimers tecken och symtom
 • hur man kan sänka ditt blodtryck i stunder av stress
 • Hur man vet om en sänkning eller sår behov stygn
 • hur man effektivt och enkelt motion för att förbli alert
 • hur man håller upp en hektisk dag
 • sig att gå med käpp
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com