typiska småbarn utveckling

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-07-15
Varje skede av ett barns liv har sina egna unika egenskaper och utvecklingsmässiga milstolpar. Att alla barn är olika, lära sig om egenskaper och milstolpar kan hjälpa en person att veta vad man ska förvänta sig av sina egna barn eller de som han arbetar. Kunskap om barn utveckling kan vara särskilt viktigt inte bara för föräldrar utan även för dem som arbetar i förskoleverksamheten

. Identifiering

Ett litet barn är ett barn som lärt sig att gå eller är i färd med att lära sig gå. Ordet "barn" används oftast för att beskriva ett barn som är 13 månader till 2 år gamla. Är dock barn perioden mestadels definieras som en scen för tillväxt och utveckling snarare än en viss ålder.

Mood

Humörsvängningar är en normal del av småbarn utveckling. Ett barn kan tyckas helt nöjda en stund och sedan bli arg, negativ eller ledsen med lite provokation. Många barn i detta skede av utvecklingen har vredesutbrott. Detta kan vara mycket frustrerande för föräldrarna. Däremot kan föräldrarna känner bättre av att veta att sådant beteende ofta är endast ett resultat av barns önskan att bli mer självständiga. Ofta blir de frustrerad eftersom de vill göra saker på egen hand, men saknar kompetens att göra det vid denna ålder. Detta innefattar både fysiska saker och språkkunskaper som är nödvändiga för personligt uttryck.

Play

Barn i denna ålder kan ha svårt att dela med andra barn. Av naturen, småbarn tenderar att vara själv-fokuserad och intresserad av vad de behöver och vill mest. I den här åldern, barn vanligtvis inte ägnar sig åt interaktiva leka med andra barn. Dock kan de visas att leka med andra barn, de är ofta helt enkelt spela tillsammans med dem. Detta kallas parallella spela.

Fysisk

Barn upplever en snabb tillväxt i barndomen, och som kan bromsa en del i småbarnsåldern. Småbarn tenderar att konsumera mindre mat, även om de äter ofta. Många småbarn kan gå på egen hand, utan någon som stödjer dem, med den tid de är ca 14 månader gammal. De utvecklar ofta en ökad förmåga med att äta av sig själva och kan dricka ur en kopp-med lite hjälp. Men spilla drinkar och släppa mat är fortfarande normalt och förväntat. I den här åldern barnen kan klotter på papper och stack några kvarter. Innan 2 år gammal, många småbarn lära sig att gå bakåt och gå uppför trappor.

Intellect

Småbarn är vanligtvis väldigt nyfikna. De brukar kunna peka på saker de vill ha och saker namn och personer med vilka de är mest kända. Under småbarnsåldern, många barn lär sig namn delar av kroppen. De säger "nej" ofta, och kan ofta säga "jag" och "min". De utvecklar öka ordförråd och börjar göra små meningar. De njuter låtsas och är oftast mycket aktiva. Barn i denna ålder har också kort uppmärksamhet.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:första tecknen på autism

Relaterade artiklar


 • funktion i ryggmärgen
 • hur du spårar din menstruationscykel
 • hur man förbereder kroppen för graviditet
 • Hur fungerar bröst fungerar mjölkproduktion?
 • hur man kan stoppa och förhindra en näsblödning
 • Hur förlossningssmärta skiljer sig från andra typer av smärta?
 • Hur man vet om du är gravid eller har klimakteriet
 • hur man skiljer en svampinfektion från bakteriell vaginos
 • hur man spelar basket om du är över fyrtio
 • Hur man vet om ditt barn får tillräckligt mycket mjölk
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com