vitala tecken på stroke

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-07-05
En stroke beskrivs också som en hjärna attack. Stroke kan orsakas av blodproppar eller artär blockering. En stroke inträffar när blod till hjärnan är blockerad, men blödningar kan också orsaka några slag. Detta händer när ett blodkärl på hjärnans spricker. En stroke kan hända vem som helst i alla åldrar, men stroke mer sannolikt att hända när vi blir äldre. Människor som bor en stillasittande livsstil, röka eller dricka löper större risk att lida av en stroke. Strokes kan leda till döden eller funktionshinder

Effects

Hur en person drabbas av en stroke beror egentligen på vilken del av hjärnan är skadad. Några av effekterna är förlust av tal eller syn, och minnesproblem. Med terapi, vissa människor kan återhämta sig från effekterna av en stroke, medan andra tvingas leva med de funktionsnedsättande effekterna för resten av livet. Efterverkningarna av en stroke kan förändra en människas livskvalitet dramatiskt

tecken på stroke. Domningar eller svaghet i ansikte

Svaghet eller domningar i ansikte kan kännas som musklerna i ansiktet är förlamade . De domningar kan kännas som stickningar sprids snabbt. Vissa personer beskriver också detta som en allmän känsla av svaghet i ansikte, precis som om blodet dräneras från ansiktet. Ansiktsmuskler kan även sloka eller sag omedelbart under och efter en stroke.

Minne och förlust av mental Clarity

Under och efter en stroke en person kan kännas som om han inte vet vad som pågår. Den person som kanske känner sig förvirrad och inte riktigt lika vass som han normalt är. Minnesförlust är mycket vanligt på grund av bristen på blod till hjärnan hög grad kan påverka minnet. Ena stunden kan misstänkas utgöra pratar och skrattar, och sedan helt plötsligt att han inte ens komma ihåg sitt eget namn.

Synproblem

Under en stroke en person kan också uppleva problem med synen. Detta beror också på vilken del av hjärnan påverkas av stroke. Dimsyn eller ens fullständig synförlust kan hända tillfälligt. En person också kan förlora sin syn helt och hållet, beroende på svårighetsgraden av stroke.

Svår huvudvärk

Ett annat tecken på en eventuell stroke är en plötslig svår huvudvärk att kunna likna en migrän. Denna typ av våldsam huvudvärk skulle orsaka en person att vara i överväldigande smärta och eventuellt svimma. Den kraftiga smärtor kan vara intensiv. Dessa smärtor bör aldrig ignoreras.

Förlust av balans och koordination

Ett annat tecken på en eventuell stroke är dålig samordning eller förlust av balans. Om en person faller över eller inte kan gå ordentligt, ring räddningstjänsten direkt. En strokepatient kan gå som om han eller hon är berusad, eftersom hjärnan inte kan kontrollera normala kroppens rörelser ordentligt.

Förebyggande

En av de bästa saker en person kan göra för att förhindra en stroke är att ta hand om ens hjärta. Håll blodtryck och kolesterolnivåer inom normalområdet, och äta mycket frukt och grönsaker. Håll stress under kontroll genom att meditera eller undvika stressiga situationer. Förebyggande är enkel. Livsstil spelar en viktig faktor i incidensen av stroke. Men vissa friska människor slutar fortfarande upp drabbas av stroke vid åldrande eller ärftliga faktorer.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:om klimakteriet värmevallningar

Relaterade artiklar


 • hur man ska leva till 100
 • preventivmetoder för kvinnor
 • hur man sparar på apotek recept
 • hur kartlägga dina tempertures att bli gravid
 • hur du förbereder din källare för en tornado
 • hur man använder ph remsor
 • hur man förbereder för en lyckad hysterestomy - blod och koagulation studier
 • hur man kommer ihåg när du får ett minne block
 • hur du förkorta din menstruationscykel
 • hur huskurer
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com