effekter av drogmissbruk hos spädbarn

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-08-25
Narkotikamissbruk kan ha en förödande effekt på en baby. Rökning, receptbelagda droger, eller använda olagliga droger äventyrar barnets hälsa. Fostret är sårbar under de tidiga stadierna av graviditeten. De skador som kan uppstå från droger kan påverka ett barn resten av sitt liv

alkoholens effekter

Även om det är en vanlig missuppfattning att små mängder dricksvatten inte kommer att skada det ofödda fostret är detta inte sant. När en kvinna dricker är alkoholen snabbt vidare till hennes ofödda barn. Barnet kan ha höga halter av alkohol i hans blodet eftersom det tar längre tid för kroppen att bryta ner det. Det är viktigt att du avstå från att dricka under den första trimestern, eftersom din bebis hjärna utvecklas. En av de mest katastrofala följder är fetalt alkoholsyndrom (FAS), som varar en livstid. Ett spädbarn med FAS kommer att ha många fysiska defekter som en mindre hjärna och skalle, mindre ögon och platta kinder. Alkohol kan också orsaka psykisk utvecklingsstörning, förseningar i utvecklingen, dålig samordning och uppmärksamhet span problem. Han kan även ha hjärtfel, om alkoholen har skadat hans hjärta.

Effekterna av cigarrettrökning

Nikotinberoende kan vara så stark att vissa kvinnor kommer att fortsätta att röka trots att de vet hur farligt det kan vara att deras barn. När du röker under graviditeten, absorberar ditt barn mer än 4. 000 toxiner än din egen kropp gör. Nikotin och koldioxid är extremt farligt och kan svälta ett barn av syre och näring. Varje gång du röker, har ditt barn en minskad syretillförsel. Denna syrebrist kan påverka hans tillväxt och utveckling. Rökning under graviditeten ökar risken för en för tidig födsel eller låg födelsevikt. Ett spädbarn har en ökad risk att drabbas av fler förkylningar, andningssvårigheter från onormal lungutveckling och astma. En av de mest hjärtskärande fakta rökning under graviditeten är att en bebis är mer sannolikt att dö av plötslig spädbarnsdöd.

Effekterna av kokain

kokain kan påverka kvinnan och hennes barn på många sätt. Kokainanvändning under slutet av graviditeten kan utlösa tidig förlossning (37 veckor eller mindre av graviditeten). Bebisar som har utsatts för kokain är mer sannolikt att födas för tidigt och väger mindre än 5 pounds. Barnet kan vara irriterad, otröstlig, och har dålig mat och sömn. En kokain baby kan vara oförmögen att svara på hans vårdgivare och kan bli lättskrämd, eftersom han är överkänslig mot minsta beröring. Dessa barn kan lyftas och svår att trösta.

Effekter av heroin

Använda heroin under graviditeten har varit knuten till många negativa konsekvenser. Heroin som injiceras kan utsätta modern och hennes barn att blodburna virus som hepatit och HIV. Dessutom kan ett barn utsätts för heroin under graviditeten blivit beroende av drogen, eftersom det är ett sådant beroendeframkallande ämne. Barnet kan ha abstinenssymptom som krampanfall, feber, stelhet och dålig sömn. Han kan behöva medicin för att lindra dessa symptom. Bebisar har en ökad risk för låg födelsevikt, andningsproblem, hypoglykemi (lågt blodsocker) och intrakraniell blödning (blödning i hjärnan).

Effekten av Metamfetamin

Det verkar som om metamfetamin påverkar ett spädbarn storlek. En baby som utsätts för metamfetamin kan ha en mindre huvud och väger mindre än andra barn. Han kan växa mycket långsammare än normalt. Han kan vara irriterad och har problem med att mata på grund av dålig suga och svälja reflexer. Han kan ha dålig sömn, ofta sova lite på natten. Skakningar, muskelstelhet, och muskelspänning är vanliga. Vissa barn kan ha problem att andas eller har sömnapné. Barnet kan också vara mindre lyhörd för sin vårdgivare och sin omgivning under hans första månader. Barnet kan vara överkänsliga för ljus, ljud och beröring.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:öronvax uppbyggd i barnen

Relaterade artiklar


 • som magnetiska bäddmadrass är bäst?
 • hur man gör ditt hem giftfria
 • om candida
 • hur man kan förebygga rynkor
 • hur man kan samla navelsträngsblod
 • Hur man vet om en sänkning eller sår behov stygn
 • hur man undviker bakterier på sjukhus och läkarmottagningar
 • hur lätta huden gratis
 • hur man ger ett barn medicin
 • binjure sjukdomar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com