hur du testar ditt hem för asbest

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-08-23
Asbest i ett hem kan innebära hälsoproblem om du väljer att göra renoveringar. Så här gör du för att testa för asbest
1
Om. . du nyligen har köpt ett gammalt hus och planerar på att göra renoveringar, kan du orolig för att ditt nya hem kan innehålla asbest. Asbest har vanligtvis använts i bostadsbyggandet före 1970-talet innan hälsoeffekterna av detta isoleringsmaterial förstod. Eftersom asbestexponering är nu känt för att orsaka lungsjukdomar, bland annat cancer, är det viktigt att vara säker på att du inte utsätter dig eller din familj till dess dödliga effekter på hälsan. Så här gör du för att testa för asbest i ditt hem.
2.
Hur var asbest använts i det förflutna? Asbest användes i första hand som isolering för rör och andra områden, men det var också i golv, väggar, på bältros, och på fasader. I allmänhet områden som kan innehålla asbest är säkra så länge det inte finns någon skada som skulle tillåta utsläpp av asbestfibrer i luften där de kunde komma in i lungorna. De flesta experter rekommenderar att du lämnar stabila strukturer som innehåller asbest ensam. Om du planerar att göra några ombyggnader eller renoveringar och riskerar att störa asbestfibrer och skapa en hälsorisk, måste du vidta åtgärder. På denna punkt kan du göra tester för asbest och, om den finns, ta in en licensierad asbest minskning entreprenör för borttagning.
3.
Att testa för asbest, använd en dimma flaska att spraya område som ska testas lätt med vatten. Det dämpar ytan så att fibrerna är mindre benägna att bli luftburna. Försiktigt bryta av en bit av materialet medan handskar och ansiktsmask. Placera provet i en plastpåse och stäng den ordentligt. Provet ska förpackas och skickas till en asbest testlabb. Du kan hitta en federalt ackrediterade labb, genom att söka på internet.
4.
Om resultaten kommer tillbaka positivt när det har testats för asbest och du kommer att renoveras och ombildningar eller strukturen är skadad, det ska vara viktigt att ta in experter för att eliminera asbestfibrer. Titta i telefonboken i ditt område för en licensierad asbest sanering företag att göra jobbet. Detta är inte en uppgift att försöka på egen hand på grund av hälsorisker. Det är viktigt att inte vakuum, sopa, eller på annat sätt störa områden som innehåller asbest. Blockera området så barn och husdjur inte kan nå den förrän asbest kan professionellt bort. Försök inte att göra några renoveringar eller göra några ändringar förrän asbest problemet har tagits hand om och ditt hus har ett friskintyg.
5.
Renovering ett gammalt hus kan vara givande men inte ta några chanser när det gäller din hälsa. Testa alltid för asbest först.


Previous:klamydia och ryggsmärta Next:hur man sterilisera plast nappflaskor

Relaterade artiklar


 • hur du tar bort dolda bakterier
 • hur man förstår din tonårings ryggsmärta
 • hur man kan bota förstoppning
 • hur man undviker stress morgnar
 • allergiska symtom hos barn
 • lägren för att gå ner i vikt
 • Hur uppstår en kackerlacka angrepp?
 • Hur du tar hand om dina fötter på vintern
 • om sulfiter
 • fysiologiska effekter av alkoholism
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com