myter om aids

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-08-23
Aids, eller förvärvad immunbrist syndrom, är ett livshotande tillstånd som orsakas av infektion med humant immunbristvirus (HIV)-virus. Mer än 33 miljoner människor i världen är hiv-positiva, enligt uppgifter från Världshälsoorganisationen och FN: s gemensamma program för hiv och aids. Myter om överföringen av sjukdomen hindra ansträngningarna att minska förekomsten av hiv i världen

Identification

HIV skadar immunförsvaret, vilket gör det svårt för kroppen att bekämpa bakterier, svampar och virus. Sjukdomen gör det också mer sannolikt att du kommer att utveckla vissa former av cancer och gör dig mer mottaglig för sådana sjukdomar som lunginflammation. Alla som är hiv-positiv inte har aids. AIDS förekommer endast i de senare stadierna av infektion, när det finns en betydande minskning av vita blodkroppar används av kroppen att bekämpa infektioner.

Close Contact

aids inte överförs genom kramar, kyssar, som satt bredvid eller skakar hand med en smittad person. Du kan inte få det genom att dela en måltid eller drink med någon annan, genom att kyssa någon eller från en hosta eller nysa. HIV är inte ett luftburet virus och kan inte överleva särskilt länge när det är utanför kroppen. Det bara kan överföras genom kontakt med kroppsvätskor som blod och sperma.

Myggor

Du kommer inte få en hiv-infektion från en mygga även om myggbett en smittad person och sedan biter dig. Myggor sluta injicera blod från sina tidigare offer i deras nästa offer, vilket gör infektionen omöjligt. Att ha sex med en annan person att dela nålar, fick en förorenad organ eller hud donation, dricker infekterade bröstmjölk, fick en transfusion av smittat blod eller exponering för blod när du har en klippa eller skrapa är alla möjliga metoder för överföring, men överföring av mygga Bettet är inte möjligt.

Sex och aids

På 1980-talet var aids först rapporterades som förekommer bland homosexuella män, vilket leder till en felaktig slutsats att aids främst drabbar män. I områden där det finns en utbredd HIV-infektioner, kvinnor är precis lika stor risk som män att bli smittade. Hiv kan överföras genom både heterosexuella och homosexuella kön.

Babies och aids

kvinnor som är infekterade av hiv inte automatiskt klarar infektionen till sina barn. Om infekterade mödrar inte behandlas, finns 25 procent chans att deras barn kommer att vara hiv-positiva. Bland behandlade gravida kvinnor, som sjunker till två procent.

Ålder och ras

alla i alla åldrar, ras eller socioekonomisk status kan utveckla hiv och aids, om de ägnar sig åt riskfyllda sexuella aktiviteter, som att ha oskyddat sex med flera partners eller få utsätts för kroppsvätskor på andra sätt. Mer potent läkemedel hjälp nu smittade människor i alla åldrar leva mycket längre. Mediciner kan också arbeta för att bromsa utvecklingen av sjukdomen och minska komplikationer grund av att ha ett försvagat immunsystem.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:Hur identifiera buksmärta

Relaterade artiklar


 • vitaminer och mineraler för att öka fertiliteten
 • biverkningar av orto tri-cyclen födelsekontroll
 • Är det säkert att sola under graviditeten?
 • hur ska ett ägg givare
 • hur man använder probiotika för att lindra kolik
 • hur man gör röda hallonblad te
 • hur man kan hantera förlusten av en älskad
 • definitionen av inre locus av kontroll
 • hur man hittar hudvårdsprodukter för en senior
 • hur du hittar den bästa vaktmästare för seniorer
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com