öronvax uppbyggd i barnen

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-08-25
Vax är en mjuk, naturlig substans, officiellt känd som cerumen, som utsöndras av körtlar inuti örat. Medan människor i alla åldrar är ständigt producerar öronvax kan det ofta uppbyggd i synnerhet barnen, vilket orsakar mycket oro för föräldrar. Dessa föräldrar behöver oroa dig inte. Öronvax uppbyggd är helt normalt och är vanligtvis inte skadligt om det spårar ur. Oroliga föräldrar ska träffa en läkare om de är rädda om vax uppbyggd, och de kan också lära sig lite mer om det så de kommer att veta om de behöver vara orolig.

Du behöver: Tyg
mätning tapeScale

Funktion

så äckligt som det kan verka, är vax faktiskt ganska bra. . Vax fungerar som en vattenavvisande och håller i hörselgången och trumhinnan skyddas. Något främmande föremål, vare sig det damm, bakterier eller knott eller små insekter, fastnar i vax innan man får in för att skada örat. Det vax torkar sedan ut och faller ut, hålla örat rent. Vax kan vara särskilt gynnsam för barn, eftersom de inte alltid har kunskap eller resurser för att rensa ut något som blåser in i deras öron.

Varning

Om vax gör uppbyggd till en punkt att det blockerar hörselgången kan det orsaka en rad problem. Barn kan drabbas av partiell hörselnedsättning, beroende på hur mycket vax byggs upp. Överdriven vax kan också leda till smärta, eftersom vaxet kan bli mycket hård och nötande medan det är in i den känsliga hörselgången. Eftersom öronen har samma nerver med i halsen, kan alltför vax också leda till hosta eller en kittling i halsen området.

Missuppfattningar

vax i barnen är inte nödvändigtvis en dålig sak. Ha för mycket vax i själva verket kan vara mer fördelaktigt än att ha ingen alls. Den enda gången föräldrar skall i fråga är om vax byggs upp så kraftigt att det blockerar hörselgången helt och gör det svårt att höra. Föräldrar bör helst aldrig ha för att rensa ut barnens öronvax, eftersom vaxet torkar ut och faller bort av sig själv.

Behandling

Om för mycket vax går att bygga upp, bör föräldrarna aldrig sond och peta på den, så att kan köra vaxet djupare in i hörselgången. Med hjälp av en bomullspinne är också en dålig idé, eftersom det kan lämnas in för djupt eller barnet kan plötsligt röra sig och pinnen kan punktera trumhinnan. Bevattning är ett tryggt sätt att få bort överskott öronvax om det blir en nödvändighet. Föräldrar kan tipsa barnets huvud åt sidan och fyll i hörselgången med babyolja, väteperoxid eller mineralolja genom en pipett. Håll huvudet lutas i ungefär fem minuter, sedan räta på huvudet, placera en handduk utanför örat för att samla in den vätska som läcker ut.

Överväganden

Om ett barn ständigt drar, friktion eller stör med sina öron, han skulle kunna lida av öronvax uppbyggd --- eller en öroninfektion. Om det är från vax, kan föräldrar notera en synlig uppbyggd eller en dränering som är gula eller bruna. Å andra sidan, om barnet är lider av en öroninfektion, kan öra dränering vara tydlig, blodig eller mjölkaktig och åtföljas av feber och svårt att sova.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:naturlig behandling för baby eksem

Relaterade artiklar


 • hur man älskar villkorslöst
 • hur man älskar en alkoholist
 • om kortsiktiga sjukförsäkring
 • hur man försiktigt kan bli av mjölkskorv hemma
 • hur du håller din semester brandsäker.
 • gemensamma graviditet frågor
 • tecken och symtom på jäst infektioner
 • om saltlösning
 • hur man gör det mesta av din läkare besök för kvinnor
 • om sömn under graviditeten
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com