graviditet utvecklingsstadier

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-10-24
Graviditeten kan vara en fascinerande tid. Kroppen gör ett fantastiskt jobb för att ta en liten ägg, för små för att se, och förvandla den till en andning, gråt, flytta, bedårande människa. Medan hon äter bra, vila mycket och ta hand om sin hälsa, kan den gravida kvinnan förblir ovetande om allt arbete som händer i hennes kropp

tidig graviditet

Den första trimestern av graviditeten är de första 12 veckorna av graviditeten. Det ofödda barnet genomgår den mest förändring under denna period. Inom några dagar för befruktning, ägg implantat och embryot-en baby i sin tidigaste utveckling-börjar växa snabbt. Vävnaderna som kommer att stödja och hjälpa embryot att utvecklas, såsom gulesäcken, fostersäcken, och dessa celler som så småningom kommer att bli moderkakan och navelsträngen. Knoppar som kommer att bli barnets armar och ben bildas i detta skede och hjärtat börjar pumpa ca 25 dagar efter befruktningen. Efter den andra månaden av graviditeten är barnet kallas foster.

12 veckor

I slutet av den första trimestern, barnets ryggmärgen, benceller, blodkärl och större organ har bildats. Även könsorganen har bildat på denna punkt. Det kan röra sina lemmar. Även mycket små, är barnet helt bildas i slutet av den tredje månaden av graviditeten. Det är nu ungefär fyra inches i längd, med en vikt på ca ett uns. Under den första trimestern, erfarenheter den gravida kvinnan ofta illamående, trötthet och andra obehagliga symptom som hennes kropp genomgår nödvändiga förändringar för att stödja sitt barn.

Andra trimestern

I den andra trimestern, veckorna 13 till 27, barnet börjar se mer mänskligt. Huden former, även om det är praktiskt taget öppet i början. Ögonbrynen och i hårbotten kan bilda också. Benen fortsätta att utveckla och öronen är nästan på den plats de kommer att förbli. Under detta skede börjar barnet att vara känslig för ljus och blir kapabla att göra ansiktsuttryck. Barnet börjar utveckla butiker av fett och förmågan att höra. Vernix, ett skyddande vit täcker, rockar barnets hud och fint hår täcker hans kropp. Många av barnets organ fungerar, men fortsätter att mogna. Hans ögon är slutna. I slutet av den andra trimestern kan barnet väga upp till två pounds, och han kan vara upp till tre gånger längden var han i slutet av den första trimestern. Under detta stadium kan mamman känner sig mer bekväma än hon gjorde under den första trimestern av graviditeten

Månad

I den tredje trimestern -. 28 veckor genom födelse-barnet fortsätter att utvecklas och bli redo för födelse. Hennes ögon öppna och hennes elever reagerar på ljus. De mjuka hår som täcker hennes kropp sjunker, och livmodern blir mer trångt som barnet växer längre och tyngre. Rörelser blir mer kraftfulla i den här åldern. Den vernix blir tjockare och barnet utvecklar förmågan att suga.

Födelse Förberedelser

Mot slutet av den tredje trimestern kan barnet flytta in i en head-down stånd att göra sig redo för förlossningen. Moderkakan levererar antikroppar mot barnet, som är viktiga för att skydda barnet under de första sex månaderna utanför livmodern. Barnet förpackningar på mer vikt, och hennes organ fortsätter att utvecklas och mogna som en förberedelse för livet utanför sin mor. Mamman kan känna obehag som en följd av en allt tyngre barnet, livmodern trycka mot hennes organ och hormonella förändringar. Trötthet kan komma tillbaka också. Men många kvinnor känner också en känsla av upprymdhet som deras förfallodatum växa närmare.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:om kleenex

Relaterade artiklar


 • perfekt blodtryck nivåer
 • effekter på hjärnan efter rökning
 • hur man vet hur många veckor längs en graviditet
 • hur man får någon att prata utan att fråga dem en massa frågor
 • hur är navelsträngsblod transplanteras?
 • sjukdomar som påverkar immunsystemet
 • hur man håller andan
 • Hur skyddar chapstick läppar?
 • hur man drar gas navelsträngsblod
 • hur man hittar en billig recept
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com