om kleenex

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-10-24
Kleenex u00AE är namnet först varumärkesskyddade av Kimberly-Clark för sin linje av ansiktsservetter. Företaget har försökt att hålla detta varumärke blir generiska, men namnet, felaktigt, används ofta för att beskriva någon ansiktsservetter. Ingen tvekan, detta eftersom Kleenex u00AE var den första ansiktsservetter i USA. Den växte snabbt i popularitet --- inspirera andra märken av vävnader --- och är nu en $ 1600000000 världsomspännande verksamhet

historia

År 1924 införde Kimberly-Clark Kleenex u00AE vävnader som ett sätt att ta bort smink. På den tiden var makeup bort med trasa handdukar, och ointressant "kall grädde handdukar" ofta hängde i badrum. De disponibla papper alternativ erbjuds bekvämlighet och lätthet. Tidig annonser visas kändisar, bland andra Jean Harlow och Helen Hayes, ringer Kleenex u00AE "en underbar nytt sätt att ta bort kallt grädde. " Enligt Kleenex u00AE webbplats (http://www. kleenex. com/), upptäckte Kimberly-Clarks chefsforskare snart en annan användning för vävnaderna. Under en släng av hösnuva, fann forskare att vävnader gjorde en bekväm disponibel näsduk. Till en början motsatte sig reklam reklamfolk Kleenex u00AE vävnader på detta sätt, men de så småningom var övertygade om att starta en liten kampanj. Försäljningen av Kleenex u00AE fördubblades under det första året vävnaderna befordrades i stället för duk "näsdukar. "

Produkter

År 1928 var den produkt förbättrades ytterligare i och med införandet av den nu välbekanta perforerade pop- upp kartong behållare. På 1930-talet, Kleenex u00AE la hushållspapper och Pocket Pack vävnader, och på 1940-talet, var pappersservetter infördes. Senare, Kleenex u00AE toalettpapper och tvättlappar fuktiga till. Bolaget guidade klokt Kleenex u00AE varumärke genom föränderliga tider, inklusive papper restriktioner under andra världskriget, och produktlinjen har stadigt ökat. De olika vävnader innehåller nu lotion-infunderas vävnader och antivirala vävnader.

Papper

Kleenex u00AE ansiktsservetter kartonger är återvinningsbara. Vävnader tillverkas med biologiskt nedbrytbara fibrer, men en förstärkning tillsats håller vävnaderna från att bryta ner så snabbt som toalettpapper. På grund av den långsammare fördelningen tiden rekommenderar företaget att vävnader placeras i papperskorgen i stället för att placeras med återvinningsbart papper. Kimberly-Clark använder massa från skogar som förvaltas hållbart.

Varumärke

Kleenex @ är ett varumärke registrerat hos det amerikanska patentverket. Den ska bara användas för att identifiera lämpliga Kimberly-Clark produkter. Exempel på korrekt allmänna termer är: "ansiktsservetter" eller helt enkelt "vävnader. "

Övrigt

Mjuka pappersnäsdukar användes i Japan i århundraden innan Kimberly-Clark infördes ansiktsservetter i väst.

Den första Kleenex u00AE annons var med i Ladies Home Journal 1925. I början av annonser, tillskriven filmstjärnor sin vackra hy att användningen av Kleenex u00AE vävnader.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:sjukdom som orsakar en person att tappa hår

Relaterade artiklar


 • hur man upptäcker Alzheimers i ett älskat en
 • vad är en barnläkare?
 • Hur får man en ersättning av kort Medicare
 • hur man får den bästa behandlingen på akuten
 • hur man kan minska smärtan av avvänjning från amning
 • hur man köper Stödstrumpor
 • vad är glukos?
 • barns hudproblem
 • hur man sjukvård för en åldrande förälder
 • hur man kan förebygga och behandla astma
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com