sjukdom som orsakar en person att tappa hår

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-10-24
De flesta människor har miljontals hårstrån på huvudet och när en enda hår faller av, har det redan ersatts med ny tillväxt. Hår har en naturlig cykel av friställningar och förnyar sig över tiden. Naturligt håravfall är något som många människor möter när de blir äldre. Men det finns också många sjukdomar som kan leda till håravfall i alla åldrar. Vissa sjukdomar och tillstånd som orsakar en person att tappa hår är hormonella obalanser, alopecia areata och ärftligt håravfall

androgen alopeci

Androgen alopeci är också känd som mönster skallighet. Detta kan hända både män och kvinnor, men det är mer sannolikt att hända män på grund av hormonell obalans som de gamla. Tillväxten cykeln i håret förkortar naturligtvis orsakar hårstråna blir tunnare och falla ut över tid, vilket resulterar i en glänsande kala fläcken. Den ränta som män upplever håravfall på grund av ärftligt håravfall varierar. Villkoret är sällsynt med kvinnor, men det händer, särskilt om det finns en genetisk koppling.

Diabetes

finns en direkt koppling mellan diabetes och skallighet. Diabetes orsakar hormonell obalans, vilket kan leda till extrem håravfall över tiden. Stress är också en viktig faktor eftersom människor som lider med diabetes ofta blir väldigt orolig och stressad. En annan viktig orsak till varför diabetiker drabbas av håravfall är för att deras system är mycket känslig för eventuella ändringar. Blodsockernivåer, metaboliska reaktioner och dålig blodcirkulation kan orsaka många problem i kroppen.

Alopecia areata

Alopecia areata är en sjukdom förknippad med huden i hårbotten, och i vissa fall andra delar av kroppen . Sjukdomen orsakas ofta av en autoimmun reaktion som gör att immunsystemet att angripa friska hårsäckar, hud och vävnader. Sjukdomen kommer att gradvis gå, börjar som små kala fläckar på huvudet. I vissa fall växer håret tillbaka, och för andra, kan de förlora sitt hår permanent.

Anemi

Anemi är ett tillstånd som tenderar att påverka äldre personer, men det kan också hända vem som helst som saknas ordentlig näring. Sjukdomen beror på lågt antal röda blodkroppar. Järn hjälper till att spela en roll för att förhindra anemi eftersom järn hjälper kroppen att producera röda blodkroppar. Människor som har svåra fall av anemi ofta förlusthistorik hår eftersom hår välpassande halter av järn för att frodas.

sköldkörtelsjukdom Håravfall kan också orsakas av sköldkörteln störningar såsom hypotyreoidism eller hypertyreoidism. Sköldkörtelsjukdom gör att kroppen blir off-balance, och en bieffekt av detta är håravfall. I de flesta fall kan tillståndet bara korrigeras genom att ta mediciner som ordinerats av läkare. Men på samma gång, kan vissa sköldkörtel mediciner orsaka håravfall också, så det är viktigt att hitta rätt medicin för att kontrollera sköldkörtelsjukdom och håravfall. Varje människa är olika.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:sjukdomar som påverkar immunsystemet

Relaterade artiklar


 • om Ambien biverkningar
 • Hur mycket är rullstol hissar?
 • hur man vet mer om ayurvedisk barnomsorg
 • hur man håller varma under vintern
 • hur ska din egen coach när det inte finns någon annan runt
 • hur du tar bort en ring som sitter fast på fingret
 • hur man kan jämföra navelsträngsblod banker
 • hår-uträtning recensioner
 • orsak till kvinnlig håravfall
 • hur att hålla värmen utan en värmekälla vid strömavbrott
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com