sjukdomar som påverkar immunsystemet

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-10-24
Immunsystemet är vårt skyddsnät från bakterier och virus. Detta komplexa försvarssystem är utformad för att hålla oss levande. Om vi inte hade ett immunförsvar vi snabbt skulle dö av överflöd av bakterier och virus som helt skulle ta över den mänskliga kroppen. Majoriteten av vårt immunsystem finns i mag-tarmkanalen. Människor som drabbas av dålig matsmältning eller andra störningar i matspjälkningen är ofta drabbas hårdast när de möter en främmande organism. Vårt immunförsvar kommer från en kombination av vävnader, organ, proteiner och vitala celler.

Du behöver: Tyg
mätning tapeScale

autoimmuna sjukdomar

Det finns en mängd olika autoimmuna sjukdomar som försvagar immunförsvaret. . En autoimmun sjukdom är resultatet av kroppen angriper sig själv. Vissa celler i kroppen blir hyperaktiva och inte fungera som de ska. De vanligaste autoimmuna sjukdomar är reumatoid artrit, multipel skleros och Chron's sjukdom. Läkarna är inte säker på vad som egentligen orsakar autoimmuna sjukdomar, men man tror att miljön och ärftliga faktorer spelar en roll.

Diabetes

Diabetes är en ämnesomsättningssjukdom som påverkar hur kroppen använder mat till energi på grund av insulinresistens. Diabetes påverkar metabolismen samt immunförsvaret. Sjukdomen orsakar immunsystemet att förstöra insulinproducerande cellerna i bukspottkörteln. Immunsvaret är också mycket lägre hos personer som har diabetes så de är mer mottagliga för att få infektioner som kan leda till förlust av en lem.

Aids

AIDS, även känd som förvärvat immunbrist syndrom, är en av de vanligaste sjukdomar som påverkar immunsystemet. Denna hemska sjukdom gör att kroppens försvar svagare med tiden. Innan aids får full effekt, kommer en person ha först hiv, vilket är början av successivt förödande sjukdomen. Människor som har sjukdomen kan även dö av smittsamma virus snarare än själva sjukdomen, på grund av sin kraftigt svaga immunförsvar. De flesta vet att hiv överförs genom att ha oskyddat sex eller kommer i kontakt med smittat blod.

Hepatit C

Hepatit C är ett virus som angriper levern celler. Viruset kommer snabbt föröka i levern, som orsakar inflammation och skador. Hepatit C påverkar immunsystemet och orsaka allvarliga leverskador som leder till ärrbildning i levern. Viruset orsakar immunsystemet att bryta ner, vilket gör den drabbade personen mer mottaglig för andra infektionssjukdomar.

Njursjukdom

Njurarna filtrerar blodet av föroreningar, toxiner och överflödig vitaminer. När njurarna inte fungerar ordentligt på grund av njursjukdom, mer gifter cirkulerar i blodet. Den överskjutande toxiner påverkar immunsystemet, vilket gör en person mer trött och trög. En person med njursjukdom kommer att bli sjuka oftare eftersom immunförsvaret är försvagat.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:klimakteriet fysiska symptom

Relaterade artiklar


 • hur man kan sänka ditt kolesterol
 • muskler i kroppen
 • hur du tar bort ett främmande föremål från en kvävande offer
 • hur sunda matvanor
 • om navelsträngsblod donation
 • hur man börja träna efter att sluta röka
 • hur man kan bli av PMS
 • om pediatrisk ögonvårdsföretaget
 • hur du skyddar din familj från att bli sjuka
 • Hur vet tecken på stroke
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com