holistisk naturmedicin

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2016-04-08
Sokrates trodde på det. Platon trodde på det. Hippokrates trodde på det. Tre av de största hjärnorna i historien var förespråkare för holistisk medicin, uppmanar läkare av sin tid att ha respekt för förhållandet mellan kropp och sinne. Men det var inte förrän på 1970-talet och 80-talen att användningen av holistisk medicin gjorde intryck på västvärlden. Idag, nästan en halv miljon människor väljer holistiska metoder som behandling för sina besvär över moderna medicinska behandlingar

grundläggande tro

Om en kroppsdel inte är väl fungerande, kommer det att påverka hela kroppen. Detta är kärnan tron bakom holistisk medicin. Således holistisk terapi metoder behandla hela människan snarare än symptom eller sjukdom de uppvisar. Dess utgångspunkt är att den mentala, emotionella och andliga delarna av människans alla är sammanflätade, arbetar tillsammans för att bidra till att upprätthålla allmänna hälsa och välbefinnande. Ofta de som söker holistisk behandling gör ett val att leva ett mer balanserat liv, de söker de verktyg de behöver för att hitta personlig makt och förmågor healing. Medan det finns många holistiska medicinska behandlingar, såsom förbättrad kost och ökad motion, fem metoder är bland de vanligaste med holistisk helare idag.

Akupunktur

Detta är en traditionell kinesisk medicinsk praxis som har varit i bruk i tusentals år. Nålar förs in över mer än 350 tryckpunkter i kroppen som inkluderar rygg, handleder, vrister och fötter. Dessa nålar är spinns sedan med hjälp av en speciell teknik som främjar läkning och smärtlindring genom att stimulera kroppens energi flöde. Patienten vilar i ca 20 minuter medan förfarandet äger rum, och sedan nålarna tas bort.

Aromaterapi

Detta är ytterligare en gammal metod som idag används för att läka sjukdomar genom vitalisering av kropp, ande och sinne patienten. Eteriska oljor som basilika, kamomill och kryddnejlika är de primära helande källor för denna metod, kompletterat med naturliga doftande ämnen så som ljus och tvålar.

Homeopati

Trots att detta holistiska medicinska behandlingen beskrevs ursprungligen av Hippokrates nästan 2. 500 år sedan, det är en relativt ny metod som används idag. De faktiska åtgärder är hämtade från växter och mineraler, sedan spädas och ges i små doser till patienter. Det ökar den naturliga energin i kroppen, och anses vara helt säkra utan skadliga biverkningar. De vanligaste växterna är blommande växter, även barrträd, ormbunkar och fungis används också. Mineralerna vanligen förknippas med homeopati behandlingar är kvarts och mineralsalter

Meditation

Denna form av holistisk medicin gör det möjligt för patienten att klara hennes sinne och läka hennes kropp -. Celler och alla-genom mental avslappning. Inte bara patienten slappna av både mentalt och fysiskt, men en gång praktiserade nog, ger meditation en med större kontroll över sina tankar, både medvetna och omedvetna. Genom regelbunden meditation kan man uppleva en större medvetenhet, ökad tydlighet och en ökad nivå av allmänt välbefinnande. Positiv energi kan flöda mer fritt i hela kroppen, och förbättrad hälsa och livslängd kan uppnås.

Zonterapi

Denna metod tvingar kroppen att själv rätta, vilket resulterar i förebyggande av sjukdom och en förmåga att nå höga nivåer av holistisk hälsa. Det fungerar genom att lindra smärta och läkning i kroppen genom tryckpunkter finns på händer och fötter. Det är inom dessa områden att tusentals nerver slut, länka till körtlar och organ i kroppen. Genom att trycka på dessa områden stimulerar dem, vilket leder till helande energin genom dem.

Holistic Healers

När man söker hjälp av en holistisk helare, måste han inse att varje healer specialiserat sig på specifika områden. Efter möte med healer kommer healer visa smärta eller tillstånd som ett symptom på en obalans i kroppen. Innan man behandlar, kommer han att göra en fullständig bedömning som tar hänsyn till det mentala (sinne) och andlig (ande) välbefinnande för den person, samt deras fysiska tillstånd. Det är hans jobb att behandla hela människan, inte bara symptom eller sjukdom, och därför healers utvärdera alla aspekter av den person som kunde inverka negativt på hennes hälsa.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:premenopausala symtom och behandling

Relaterade artiklar


 • Hur behandlar tea tree olja löss?
 • om spädbarn förstoppning
 • hur man undviker koffein förgiftning
 • hur ska ett ägg givare
 • Hur förlossningssmärta skiljer sig från andra typer av smärta?
 • hur man gör luften i ditt hem renare
 • Hur sluta röka
 • hur man spola fettet borta
 • alla graviditet symptom
 • college förbandslåda checklista
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com