hur man gör en återblick på livet med någon med en dödlig sjukdom

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-04-17
När någon vet att de är döende, är en sak som hjälper dem att klara detta en återblick på livet. Berättar om sitt liv kan ta sitt sinne av sin sjukdom och förestående död. Här är sätt att underlätta detta

Du behöver:.
Foton från sina liv
. frågor om deras liv.
tid att spendera med dem.


1.
Ofta känns det jobbigt att tillbringa tid med en släkting eller vän med en dödlig sjukdom. Du vet inte om de vill prata om sin kommande död eller inte. Ett ämne som kan skänka tröst till dem och göra din tid tillsammans mer bekväm för dig är ett liv översyn.
2.
Ett enkelt sätt att komma igång med en återblick på livet är att be att få se deras bilder eller album. Om de är kunna sitta upp och placera det album som du både kan se den. När du bläddrar, fråga om de människor och platser på bilderna.
3.
Om bilderna saknar etiketter, fråga dem om du kan skriva namn och tillfällen på dem. Detta kan göras med lappar och sedan mer noggrant noteras på baksidan av bilden eller på albumet sidan. Personens minnen kan komma för snabbt för dig att få alla detaljer ner snyggt i början.
4.
Om du märker att de är tröttande, begränsa sessionen och återgå till det en annan gång.
5.
Om det är tidigt i deras sjukdom, kan de kunna skriva sina minnen. Visa dem en webbplats som www. ourecho. com där människor spela in sin familj minnen eller förse dem med papper och penna om de inte är bekväma med datorn. Ge dem frågor att få igång dem. Till exempel, fråga din mamma hur hon och din pappa träffades. Vad var hennes favorit spel som barn? Vad gjorde hon ha för bal eller första nattvard? Att be om små detaljer kan utlösa dem att skriva om olika faser i livet. Se länken nedan för minne utlösare om du inte kan tänka frågor att ställa.
6.
Om de är för svaga för att skriva sina minnen, prova bandinspelning dem. Om det distraherar, bara lyssna. Skriv minnen ner själv senare om du vill ha dem bevaras. Det viktiga nu är att låta personen smaka deras minnen av speciella tider eller vardag gånger tidigare.

Tips och varningar


 • Om de paus och inte verkar ha mer att säga om ett ämne, sedan ställa frågor om den för att få igång dem igen.
 • Försök att inte avbryta den person när de är berättar ett minne


 • Previous:nothing Next:nothing

  Relaterade artiklar


 • hur man gör en återblick på livet med någon med en dödlig sjukdom
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com