hur man skriver en födelse plan

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-04-26
En födelse Plan är ett kraftfullt verktyg som hjälper dig att få förlossningen erfarenhet du vill, genom att tydligt beskriver dina önskemål till din förlossningspersonal och vårdgivare, och för att undvika förvirring
1.
Forskning dina alternativ. Jag rekommenderar starkt "Gentle Birth val" av Barbara Harper, "The Thinking Woman's Guide to en bättre Birth" av Henci goer, och "Ina May's Guide med barns födelse" av Ina May Gaskin.
2.
Välj din plats och vårdgivare. Dina alternativ som finns varierar kraftigt, beroende på var du väljer att föda (sjukhus, födelse centrum, hemmet). Sjukhus, till exempel, ofta kräver ständig fosterövervakning och IV, och får inte erbjuda vatten födseln.
3.
Skriv ditt namn tydligt på toppen. Försök att hålla din födelse plan korta, koncisa och rakt på sak. En sida bara. Om du går in i långa punkt-långa förklaringar, det är mycket osannolikt att någon kommer att läsa det, speciellt en skyndade läkare eller sjuksköterska.
4.
För att förhindra att sätta vårdgivare på defensiven, försök börja med att göra det tydligt att dessa är dina preferenser, men du är villig att förhandla i nödsituationer eller oförutsedda komplikationer. Till exempel:
"Vi uppskattar all hjälp på denna speciella händelse. Mor och barnets hälsa och säkerhet är vår högsta prioritet. Snälla förstå våra preferenser är flexibla i ansiktet på oväntade komplikationer. Tack för att du stödjer oss i våra mål för en naturlig förlossning. . "
5
Gör en lista på dina önskemål under förlossningen:
-Skötare: Vem skulle du vilja i rummet med dig? Man? Mamma? Doula? Skriv ner deras namn, och ge dem roller, om möjligt. I nödfall, som bör stå i samma rum som du
-Atmosfär? Dämpad belysning, aromatheraphy, lugnande musik (som du anger)
-IV:? Ingen, Heparin Lås endast, eller konstant IV?
-fosterövervakning: Konstant eller återkommande? Interna eller externa
-Fri rörlighet:? Walking? Födelse Ball? Dusch /Bad?
-Labor Progress: Pitocin? Naturliga metoder såsom bröstvårtan stimulans
-Medicinering:? Epidural? Narkotika? Om du planerar att leverera naturligt, försök "På Mors begäran. . Please Don't Erbjudandet "(Om du är allergisk mot några mediciner, vara noga med att nämna dem här)
-näring och energi. Mat och dryck? Klara vätskor bara?
-Cervikal Kontroller:?. begränsad
6
Gör en lista på dina inställningar i samband med förlossningen (tänk på dina alternativ kan bero på om du använder en intervention som epidural ):
-Pushing Position: På din rygg? Mors val? (Knäböj, sidan liggande, etc. )
-Teknik: Att veta när att skjuta, medan någon räknar till 10? Med ner med uppmanar, byta positioner som behövs, med hjälp av kontrollerade andning
-Mellangård:? Episiotomi, eller bara i nödfall? Varma kompresser, smörjning, massage?
-BABY: placeras omedelbart vid moderns bröst? Saneras först
-Sladd:? Cut efter pulsering slutar? Samla navelsträngsblod?
-Placenta Leverans: naturlig metod som ammande barn, eller bröstvårtan stimulans? Pitocin för nödsituationer endast
-Utfodring:? Ammande bara? Komplettera med formel?
-Boende: pensionat i med barn?
-Nedlagda röster: Är du avstå från all rutin nyfödda tester eller behandlingar, till exempel Hepatit B-vaccin eller profylax öga medicin? (Om så är fallet, kan du bli skyldig att underteckna utgåvor). .
7
Gör en lista på dina inställningar i händelse av kejsarsnitt:
-Vem bör i rummet med dig
-Medicinering:? Epidural eller spinal om möjligt
-Baby:? innehas av mamma eller pappa så fort som möjligt? Person att vistas med barnet hela tiden (Fader eller mormor)
-Utfodring:? Amma så fort som möjligt? Komplettera med formel
-? Person att vistas med mamma hela tiden
8
gå över din födelse plan med din vårdgivare tidigt i graviditeten, så att du?. är på samma sida. Om de inte håller med någon del av den, har du rätt att byta till en annan leverantör som kommer att stödja och respektera dina önskemål (kom ihåg: det är din kropp och din födelse, och du betalar dem att tillhandahålla en tjänst, inte ta över din födelse). Be dem att underteckna det och lägga en kopia i din fil. Se till att din make, sambo, eller födelse tränare är helt överens med din födelse preferenser (deras stöd är viktigt). Ger en kopia till alla som deltar i födseln, och ta några kopior till sjukhuset med dig (post på dörren eller distribuera till sjuksköterskor). Kommunikation är nyckeln till att ha födelse upplevelse du vill!

Tips och varningar


 • Även om många komplikationer kan förebyggas genom att undvika onödiga ingrepp kan oväntade komplikationer uppstå. Utbilda dig själv om risker, fördelar och alternativ till vanliga behandlingar och ingrepp så om behovet uppstår, kan du göra ett välgrundat beslut och ändra din födelse planera därefter. Förlossning klasser såsom Bradley kan vara mycket informativa och hjälpsamma på detta område.


 • Previous:nothing Next:hur man känner igen tecken på torr drunkning

  Relaterade artiklar


 • hur man träna efter en stroke
 • hur man vaknar
 • hur man gör en återblick på livet med någon med en dödlig sjukdom
 • hur man tar hand om en papper skära
 • hur man skriver en födelse plan
 • hur man känner igen tecken på torr drunkning
 • Hur du tar hand om ditt ansikte
 • hur man förebygger första gradens brännskador
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com