hur man vaknar

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-04-23
Tycker du själv att dra ur sängen varje morgon? Upprepade gånger slapping snooze alarm? Eller längtar efter helgen när du kan sova i? Då är det dags att lära sig vakna genom att följa några enkla steg som kan göra för en mer vilsam natt och en mindre groggy morgon

Du behöver:. .
Bekväm säng
En väckarklocka.
En bra attityd.


1.
Ät en välbalanserad kost. Den typiska amerikanska dieten består av vitt mjöl, vitt socker koffein, och bearbetade livsmedel, tillsammans med stora middagar och sen natt mellanmål. Alla dessa saker kan utlösa förödelse på våra kroppar, speciellt när det gäller hur väl vi sover. Och när vi inte sover bra, vi har svårare att vakna. Här är några tips för att äta hälsosammare: Ät en lättare middag fokusera mer på grönsaker, liten mängd protein och frukter. Inte snack tidigare 8:00 om det inte är på frukt eller grönsaker. Skär ner på koffein att begränsa dig till en kopp kaffe dagligen eller byta till koffeinfritt. Växla till hela korn istället för vitt mjöl, honung i stället för vitt socker, och äta mer vanlig mat istället för bearbetade.
2.
Motion dagligen i minst 20 minuter. Att få kropp som rör sig dagligen och hjärtat pumpar genom konditionsträning ger en mer vilsam sömn på natten. Gör utöva en daglig rutin och du hittar att ju mer du gör det, desto bättre du mår, desto bättre du sover och ju mer du vill fortsätta att göra det. Några bra övningar för att passa in i ett hektiskt schema promenader, jogging, simning, yoga, gå på ett löpband hemma och med hjälp av en övning DVD hemma.
3.
Utveckla ett godnattrutiner . Detta gör sänggåendet roligt och något man ser fram emot att i slutet av dagen. Plus att ha en nattlig rutin kommer att hjälpa din kropp lätt in i en god sömn mönster. Några saker att göra för att bli redo för sängen: Drick en kopp kamomillte någon timme före sänggåendet. Ta ett varmt bad. Läs.
4.
Ha en morgon ritual som gör att man vill gå upp. Natten låg framför ut dina kläder och få saker klara för frukost, såsom dukning, matlagning kvällen innan som kan göras snabbt på morgonen och sätta på kaffebryggaren börjar brygga. På morgonen Ställ din väckarklocka och börjar få upp vid samma tidpunkt varje dag, även på helgerna så att du vänjer sig. Gör en morgon ritual ge dig själv något att se fram emot att få upp för. Några idéer inkluderar att avsätta en viss tid efter att du upphov till be eller meditera, ta en rask 20-minuters promenad, dricka två fulla glas vatten. Dricka en kopp grönt te och kontrollera din e-post
5 <. br>
sista steget är att göra det till en vana. Vara beständiga och hålla fast vid de rutinmässiga under minst två veckor. Det kommer att ta din kropp tid att anpassa sig. Så småningom samtliga ändringar kommer att bli vana och du kommer att tycka att vakna blir lättare och roligare.

Tips och varningar


 • Gör små förändringar, men hålla fast vid dem.
 • Lägg en ny sak och gör det troget varje dag tills det blir en vana.
 • inte ger upp.


 • Previous:nothing Next:Hur du tar hand om ditt ansikte

  Relaterade artiklar


 • hur man tar hand om en papper skära
 • Hur du tar hand om ditt ansikte
 • hur man gör en återblick på livet med någon med en dödlig sjukdom
 • hur man träna efter en stroke
 • hur man vaknar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com