hur man identifierar kvinnlig inkontinens

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-05-06
Urininkontinens är ett problem som många kvinnor ställs inför, särskilt äldre kvinnor. Kvinna urininkontinens är oavsiktlig utsättning av urin som vanligtvis händer när en person nyser, hosta, joggar, eller skrattar. Det kan också inträffa när en individ har att gå på toaletten, men kan inte göra det i tid. Inkontinens orsakar inte några större hälsoproblem, men det kan vara pinsamt när det händer. Här är några steg för att hjälpa dig förstå vad kvinnlig inkontinens är och hur man identifierar den.
1
Förstå vad urininkontinens är. . . Det första steget är att förstå vad inkontinens är. Urininkontinens är oavsiktlig eller oavsiktliga utsläpp av urin som vanligtvis inträffar när en person hostar, nyser, skrattar eller jogging. Ibland den enskilde inte kan göra det på toaletten i tid. Inkontinens kan på kort sikt eller lång sikt.
2.
Urininkontinens kan vara ett kortsiktigt problem. Förstoppning, medicinering eller en urinvägsinfektion kan vara orsaken på kort sikt inkontinens. Kortfristiga urininkontinens blir bättre om du behandlar problem som orsakar den (dvs ta medicin att behandla urinvägsinfektion).
3.
Vad är ansträngningsinkontinens? Ansträngningsinkontinens uppstår när du gör något för att sätta press på blåsan, såsom hosta, nysningar, skratt, eller jogging. Det är ett långsiktigt problem.
4.
Vad är trängningsinkontinens? Trängningsinkontinens inträffar när du känner att du måste gå på toaletten, men inte gör det till toaletten i tid. Detta kan inträffa om blåsan är full eller om du bara har en liten mängd urin i blåsan. En del kvinnor läcker urin om de dricker vatten eller höra ljudet av rinnande vatten och andra läcka urin utan någon varning alls. En överaktiv blåsa kan också vara en typ av trängningsinkontinens.
5.
Vad orsakar stress inkontinens? Stressinkontinens kan orsakas av viktökning, förlossning, eller andra förhållanden som orsakar bäckenbottenmuskulaturen att sträckas ut. När dessa muskler sträcks ut, kan de inte stödja blåsan ordentligt och urinblåsan droppar ner och faller in i slidan. Du kan inte dra åt muskler som stänga urinröret, får så små eller medelstora mängder urin att frigöras när du hostar, nyser, skrattar eller motion.
6.
Vad orsakar trängningsinkontinens? Trängningsinkontinens kan orsakas av en överaktiv blåsa, vilket driver urin ur blåsan. Den överaktiv blåsa kan orsakas av känslomässig stress, irritation i urinblåsan, eller villkor hjärnan som stroke eller Parkinsons sjukdom. Urinen kan läcka ut i större mängd, blötläggning kläderna eller springa ner på benet.
7.
Kan urininkontinens behandlas? Din läkare kommer att bestämma din diagnos och kan rekommendera läkemedel eller kirurgi. Att göra Kegel övningar är en av de bästa sätten att stärka bäckenbotten och behandla ansträngningsinkontinens. Din läkare kan också föreslå en vagitorium, som är en flyttbar enhet placeras i slidan som hjälper till att minska stress inkontinens genom att sätta press på urinröret. Att behandla trängningsinkontinens, kan din läkare ordinera medicin eller föreslå beteendemässiga förändringar, som exempelvis utbildning blåsan vänta längre innan du släpper urin.
8.
Urininkontinens är en gemensam sak bland kvinnor och kan behandlas. Det kan förebyggas tidigt, om en individ gör Kegel övningar. Säker på att du inte är den enda kvinnan som någonsin har urininkontinens. Förbli starkt och hålla igång!

Tips och varningar


 • Omskolning blåsan att hålla urin i längre kan hjälpa dig att övervinna urininkontinens.
 • Var noga med att behandla kortsiktiga problem, såsom urinvägsinfektioner, som kan bli kroniska inkontinens om den lämnas obehandlad.


 • Previous:nothing Next:hur man ska behandla öppna sår

  Relaterade artiklar


 • hur man gör en återblick på livet med någon med en dödlig sjukdom
 • hur man rengör ditt hem med ättika och bakpulver
 • hur man identifierar hand-fot-och klövsjuka
 • hur man identifierar symtom på magsår Gerd
 • hur man tar hand om en papper skära
 • hur man identifierar kvinnlig inkontinens
 • Hur identifiera trast mun
 • hur man förebygger första gradens brännskador
 • hur man ska hantera hypokalcemi - spädbarn
 • hur man sparar pengar på medicin
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com