hur man identifierar placenta insufficiens

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-05-28
Under graviditeten moderkakan ger näringsämnen till utveckling baby och tar bort toxiner. I allmänhet är det det som hjälper barnet att växa och utvecklas normalt. När en gravid kvinna är väl näring och undviker skadliga ämnen såsom alkohol, tobak och droger, är hon ökar sina chanser att få ett friskt barn. I sällsynta fall kan dock moderkakan utveckla inte normalt eller vid någon tidpunkt i graviditeten slutar fungera för att hjälpa till näring och stödja barnet. Detta kallas placenta insufficiens och kan få förödande konsekvenser. Upp till 7% av alla graviditeter kommer att utveckla IUGR (Intrauterin tillväxthämning), vilket är en direkt följd av moderkakan insufficiency. Placental njurfunktion kan ha allvarliga effekter på barnet, inklusive dålig viktökning, svårare hantering arbetskraft, ökad risk för kirurgiska födelse , eventuella inlärningssvårigheter, lägre kroppstemperatur och ökad risk för aspirerande mekonium vid födseln (barnets första avföring). Även om det finns flera sätt att testa placenta insufficiens det är svårare att identifiera tillståndet. Nedan listas några sätt att bidra till att identifiera moderkakan insufficiens, även om dessa tecken är bara indikationer och ytterligare tester skulle krävas för att vara säker
1.
Notera Om livmodern är att mäta små för gestational datum. Vid varje besöket på mödravårdscentralen den gravida kvinnan kommer att ha magen mätt från toppen av fundus (livmodern) till blygdbenet. Detta mått bidrar till att hålla reda på hur väl barnet växer. Måtten är i centimeter och det antal som härstammar vanligen motsvarar det graviditetsveckan. Till exempel, om modern har 32 veckor gravid, hennes fundal mätning skulle vara cirka 32 centimeter, ge eller ta 1 och 2 centimeter. När antalet är betydligt mindre än graviditetsveckor detta kan finnas anledning till oro, särskilt om hela tiden barnet växte bra och sedan plötsligt finns en mindre förändring i tillväxt. Vanligtvis moderns vårdgivare, antingen en barnmorska eller läkare, skulle ha mamma komma in för en ultraljudsundersökning för att ta en närmare titt på barnet och ta mätningar av barnets huvud, mage och ben för att få en bättre bild av hur väl bebis växer.
2.
Tänk om mamman känner mindre rörelse av bebisen. Återigen, detta är inte ett positivt tecken på något fel, men kan vara en indikation och kan kräva ytterligare tester för att utesluta eventuella problem. Den gravida kvinnan kan göra en spark räkna hemma för att hjälpa till att övervaka barnets rörelse. Bara sitta ner vid samma tidpunkt varje dag, vanligen kväll fungerar bra, och notera hur många rörelser upplevs inom 1 till 2 timmar. Det bör vara minst 10 rörelser kände inom denna tidsram. Om du märker mindre än 10 rörelser inom 2 timmar, drick ett stort glas isvatten eller något sött för att stimulera barnet till vakenhet. Om detta inte fungerar, ring din barnmorska eller läkare för att diskutera situationen. De kanske vill göra en icke-stresstest för att se till att barnet mår bra.
3.
Notera om modern bedöms i riskzonen för moderkakan insufficiens. Vissa kvinnor löper större risk för detta tillstånd inträffar och IUGR utvecklas i deras bebisar. De löper större risk inkludera kvinnor som har vissa villkor såsom: moderkakan inte implantera ordentligt i livmoderväggen under graviditeten, navelsträng defekter som kan upptäckas genom ultraljud, kontinuerligt högt blodtryck, diabetes, tidigare låg spädbarn födelsevikt, havandeskapsförgiftning symtom, rökning och alkohol, bland ett fåtal. Det är viktigt att kvinnor med dessa riskfaktorer vidta extra säkerhetsåtgärder för att hålla sig så frisk som möjligt under graviditeten och få regelbundna mödravård att noga övervaka sina barns tillväxt och utveckling.

Tips och varningar


 • Om du tror att du är barnet inte rör sig väldigt mycket eller du har några problem i mellan prenatal besök alltid ringa din barnmorska eller läkare om dina problem.


 • Previous:nothing Next:hur man identifierar låga testosteronnivåer

  Relaterade artiklar


 • hur man rengör ditt hem med ättika och bakpulver
 • hur man ska bekämpa åldrandet
 • hur man kan tygla nikotinberoende i tonåren
 • hur man sparar på vårdkostnader
 • hur man vaknar
 • hur man får över influensa snabbt
 • hur man kan hantera effekterna av en stroke
 • Hur du tar hand om ditt ansikte
 • hur man ska behandla premenstruella syndrom
 • hur man tar hand om en papper skära
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com