hur man kan tygla nikotinberoende i tonåren

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-05-26
Tonåringar är kanske mer mottagliga för nikotinberoende än vuxna, i synnerhet om de känner tryck att rök från sina kamrater. Tonåren är fylld med stress och oro som verkar vara hjälpta av röka cigaretter, men tonåringar är precis lika kapabla som vuxna att bromsa deras nikotinberoende. Hjälp från vuxna, en stark vilja att sluta och kunskap om missbruk i allmänhet är avgörande för att stoppa denna vana

Du behöver:.
Vuxen mentor
. Ersättning hobby.
Återkallelse medicinering.


1.
Använd din verksamhet till din fördel. Stoppa nikotinberoende i tonåren är på vissa sätt lättare än att göra det som vuxen eftersom din verksamhet kan hålla dig från att röka. Att gå i skolan, umgås med dina föräldrar och deltar i fritidsaktiviteter begränsar dina möjligheter att röka.
2.
Lista dina skäl för att sluta. Dessa kan omfatta förbättra din hälsa, vilket eliminerar lukt, återfår respekten för din familj och undvika juridiska problem. När du har din lista, skriver varje anledning på en separat lapp och lägg dem i synliga platser runt ditt hem, såsom ovan datorn och bredvid din säng. Detta kommer att fungera som en ständig påminnelse om din motivation.
3.
Fråga en läkare om återkallelse läkemedel. Behandling med nikotinersättning (NRT) kan dubbla dina chanser att sluta framgångsrikt och kan omfatta tuggummi, plåster, inhalatorer, sugtabletter och nässpray. Att stävja nikotinberoende i tonåren, bör du dock inte använda dessa redskap utan överinseende av en förälder eller läkare av hälsoskäl.
4.
sluta cold turkey. Försöker skära ned med en cigarett om dagen är sällan framgångsrika, och du kommer helt enkelt förlänga ditt beslut att sluta. Spola återstående cigaretter i toaletten och vägrar att tillåta dig själv att köpa en annan förpackning. Upplösningen är ditt nummer ett bundsförvant för att sluta.
5.
Hitta en ersättare hobby. Detta är ofta det enklaste sättet att stävja nikotinberoende, och kan vara lättare i ungdomen än i vuxen ålder. Spela en sport, gå med i en klubb, lära sig att spela ett instrument eller läsa en bok, när du får lust att röka, delta i hobby istället. Detta skapar ett positivt samband med att avsluta.
6.
Prata med dina föräldrar. Även om de inte vet att du har lidit av nikotinberoende, kommer dina föräldrar vara stolta över för att du gör beslutet att sluta. Be om deras råd och begära deras stöd, särskilt om de har slutat röka tidigare. Detta kan öka dina chanser att sluta med framgång.
7.
Undvik mat och dryck att du har associerat med cigaretter i det förflutna. Kaffe, alkohol och pizza är några av de vanligaste ämnena, och kan utlösa röksuget. Om du vill begränsa nikotinberoende, prova nya livsmedel som inte åberopar en sådan sammanslutning.
8.
Håll dig borta från vänner som fortfarande röker. Även om de inte målmedvetet fresta dig, bara vara runt lukten av cigaretter kan bryta ner din beslutsamhet. Tonåren är ofta en lättpåverkad när viljestyrka är som lägst, så att inte fresta dig själv.

Tips och varningar


 • Motstå frestelsen att hänge. Stoppa nikotinberoende är inte som att förlora vikt, där njutning är bra varje gång på ett tag.


 • Previous:nothing Next:hur man gör en första hjälpen kit för en ocean beach semester

  Relaterade artiklar


 • hur man ska behandla premenstruella syndrom
 • hur man gör en första hjälpen kit för en ocean beach semester
 • hur man ska behandla öppna sår
 • hur man känner igen tecken på torr drunkning
 • hur man ska bekämpa åldrandet
 • hur man kan hantera Klinefelters syndrom
 • hur man vaknar
 • hur man förebygger omphacele
 • hur man sparar pengar på medicin
 • hur man sparar på vårdkostnader
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com