hur man ökar självkänslan

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-05-03
Öka sin självkänsla är något som kan ta tid. Vi tenderar att maximera våra brister snarare än att maximera våra goda kvaliteter. Det finns flera sätt att bidra till att stärka självkänslan. Börja smått och bygga dig upp. Kom ihåg, att ha sund självkänsla är inte lika med arrogans

Hur man ökar självkänsla


1.
Sluta fokusera på dina negativa egenskaper. Ständigt kritisera dig själv kommer att skada din självkänsla. Det går bra att erkänna saker du vill förbättra, men inte maximerar dessa saker. Istället göra planer för att arbeta med att förbättra dem.
2.
Lär dig att berömma dig själv. Ta fram dina positiva egenskaper och attribut. Skriv en lista över saker om dig själv som du vill, och göra det till en vana att ge dig själv minst en komplimang per dag. Komplimang själv gör dig inte arrogant eller egenkär. Det finns en linje mellan att vara självsäker och är egenkär. Stoltheten börjar när du börjar tänka och agera som om du är bättre än andra.
3.
Engagera dig i fysisk aktivitet. Det bidrar till att öka ditt humör, vilket i sin tur kan hjälpa höja din självkänsla. När du fysiskt är involverad i en aktivitet du tycker om, behöver du inte tid att fokusera på de saker som bidrar till din låga självkänsla.
4.

Tänk om dina framgångar: graderingar, jobb, idrottstävlingar eller andra saker du har gjort som gjort dig stolt. Vet att du är kapabel att uppnå saker du arbeta mot och sätta ditt sinne till. När du uppnå en målsättning med en annan, så att du alltid har något att se fram emot och sträva efter.
5.
Gör något du vet att du är bra på. Vare sig det är som deltar i idrott, trädgårdsskötsel, spela videospel, städning, klippa gräset, teckning, sång eller någon annan aktivitet, gör saker du är bra på hjälper ingjuta en bra känsla av stolthet och prestation. Du kan fokusera på positiva saker i ditt liv istället för negativ.
6.
Ta dig tid att slappna av och meditera. Detta hjälper till att rensa ditt sinne. Gör vad du vill göra för att slappna av och bli ditt sinne av alla negativa tankar eller bekymmer. Alla måste kunna ta lite tid för sig själv.


Previous:nothing Next:hur man rengör ditt hem med ättika och bakpulver

Relaterade artiklar


 • hur man sparar pengar på medicin
 • Hur identifiera trast mun
 • hur man vaknar
 • hur man gör en återblick på livet med någon med en dödlig sjukdom
 • hur man förebygger första gradens brännskador
 • hur man rengör ditt hem med ättika och bakpulver
 • hur man skriver en födelse plan
 • hur man träna efter en stroke
 • hur man tar hand om en papper skära
 • hur man ökar självkänslan
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com